Gant lanceert capsule collectie van upcycled shirts

Als onderdeel van het wereldwijde initiatief, The 7 Rules by GANT, lanceert het merk nu een upcycled capsulecollectie bestaande uit vier verschillende overhemden gemaakt van overgebleven stoffen uit eerdere collecties. De limited edition-reeks wordt gevormd door preppy patchwork-overhemden met een verwijzing naar de GANT heritage-look. De collectie is vanaf 4 september online en bij geselecteerde retailers verkrijgbaar.

Rule 4: Remake
De zeven regels van GANT zijn: Rent (huren), Reuse (hergebruiken), Refresh (opknappen), Remake (vermaken), Repair (repareren), Regive (weggeven) and Recycle (recyclen). Deze capsule collectie is gebaseerd op de vierde regel, Remake.

‘Voor deze collectie hebben we patchwork-overhemden gemaakt die bestaan uit overgebleven stoffen, om zo afval te verminderen. Deze manier van werken resulteert in een nieuw soort premium kledingstuk met een geweldige persoonlijkheid,’ vertelt Jessica Cederberg-Wodmar, Global Sustainability Director bij GANT.

Met de Remake regel wil GANT zijn klanten inspireren en uitnodigen om gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen bij het verlengen van de levensduur van hun kleding. Deze collectie is bedoeld mensen aan te moedigen iets nieuws te creëren uit iets ouds, in plaats van het weg te gooien.

Blik op de toekomst
Sinds 1949 ontwerpt GANT tijdloze kledingstukken die lang meegaan en vanaf de eerste dag zijn duurzaamheid en levensduur sleutelfactoren geweest bij het ontwerp en de productie van alle kledingstukken. Hoewel deze capsule collectie zich uitsluitend richt op upcycled stoffen, streeft GANT ook duurzamer te zijn in alle hoofdcollecties. Voor 2020 neemt het merk zich voor om hun duurzame strategie nog meer uit te breiden door bijna 80% van de collectie duurzaam te produceren en labelen.

0 replies on “Gant lanceert capsule collectie van upcycled shirts”