Duurzaam én stijlvol: mondkapjes van Monique Collignon

Modeontwerpster Monique Collignon brengt een serie duurzame mondkapjes op de markt. Ze start met een serie van vijf verschillende dessins, maar dit zal snel uitgebreid worden naar twintig verschillende ontwerpen. ‘Het is vooral stijlvol. Als we dan toch een mondkapje op moeten dan willen we toch dat het er leuk uitziet en niet zo standaard of clownesk is’, aldus Monique.

[Fotocredits: Myrthe Mylius]

Tijdens haar zoektocht naar kwalitatieve mondkapjes kwam de ontwerpster uit bij het in Nederland gevestigde bedrijf Textiles & More. Zij maken deze van een speciale stof genaamd Evolon. De mondkapjes kunnen gewassen worden op minimaal 60˙Celsius en zijn daardoor meerdere keren te gebruiken. Zelfs na vele malen wassen blijft de stof zijn functionele eigenschappen behouden. Textiles & More heeft de filtratie efficiëntie van de mondkapjes laten testen bij TNO. Op basis van deze tests voldoen de mondkapjes minimaal aan het type IIR Chirurgische referentie mondkapjes. De mondkapjes hebben een filtratie efficiëntie van minimaal 95% tegen partikels die door de lucht worden geblazen. De anti-allergene samenstelling vormt een natuurlijke barrière tegen smog, stof, bacteriën, pollen en andere allergenen. Het dichte weefsel van microvezels zorgt voor voldoende luchtdoorlaatbaarheid en voert vocht af onder het masker. Het materiaal is een non woven, zeer comfortabel, ademend en zacht materiaal.

De mondkapjes zijn one size fits all en voor zowel dames als heren. Ze zijn vanaf deze week verkrijgbaar onder andere via de website waar men nu al een pre-order kan plaatsen. Eén mondkapje kost € 10  en per set van vijf zijn ze verkrijgbaar voor € 45.