DS Caimano Chronograph: moderne tijden

Precies op tijd aan het begin van het nieuwe decennium laat een populaire klassieker uit de Certina-collectie zich in een totaal ander licht zien. De DS Caimano is er nu ook in een chronograafuitvoering. Zoals te verwachten valt van deze klassieke en tijdloze serie, presenteert het sportieve model zich op een bijzonder elegante manier met een strak design, een hedendaagse typografie en verfijnde details. Dankzij het bewezen concept van Double Security onderscheidt de nieuwe DS Caimano Chronograph zich door zijn buitengewone bestendigheid.

Strakke, zuivere lijnen
De stijlvolle en tegelijkertijd functionele DS Caimano Chronograph imponeert zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Het strakke, minimalistische design kenmerkt zich door geometrische vormen. In de ronde roestvrijstalen of titanium kast met een diameter van 42 mm ligt een blauwe, zwarte of witte wijzerplaat met sunraypatroon. Het ontspiegelde saffierglas, de lange wijzers, de elegante streepindexen en de Arabische cijfers staan garant voor een uitstekende leesbaarheid. En dankzij de Super-LumiNova-coating zelfs in het donker. Er kan gekozen worden uit een metalen band die een harmonieus geheel vormt met de kast, of een bruine kalfslederen band die dankzij het snelwisselsysteem eenvoudig verwisseld kan worden.

Nauwkeurigheid tot op de tiende van een seconde
In de nieuwe chronograaf loopt een G10.212 quartz-uurwerk, dat naast de uren-, minuten- en stopsecondewijzers voorzien is van een kleine secondewijzer en een datumvenster op de 6-uurspositie. Verder beschikt de chronograaf over een 30-minutenteller op de 10-uurspositie en een realtime aanduiding van 1/10e van een seconde op de 2-uurspositie. Dit garandeert absolute nauwkeurigheid en zorgt voor een boeiende visuele dynamiek. Dankzij het bewezen concept van Double Security – waardoor de horloges van Certina al meer dan 60 jaar uitzonderlijk duurzaam zijn – is dit sportieve en elegante horloge waterbestendig tot 10 bar (100 m) en optimaal voorbereid op alle mogelijke avonturen in het stadsleven.

 

0 replies on “DS Caimano Chronograph: moderne tijden”