Claes Iversen lanceert eerste bruidscollectie

CLAES IVERSEN BRIDEL

Claes Iversen presenteert met Claes Iversen Bridal zijn eerste bruidscollectie. Dit semi-couture concept bestaat uit 50 stukken waarmee meer dan 150 verschillende combinaties gemaakt kunnen worden. Met deze modulaire collectie kunnen bruiden zelf een look samenstellen, die ten opzichte van de couture bruidsjurk meer betaalbaar is.

[Fotografie Peter Stigter | Haar & Make-up Chris Völkers @ House of Orange | Modellen Fenna Ricken @ Elite Amsterdam, Maddy Mosterd @ De Boekers, Mandy de Wolff & Vera Luijendijk @ Touché Models

CLAES IVERSEN BRIDAL. Chelsea Secret Garden Beatrice Secret Garden Tie me a bow

‘Bij het ontwerpen van deze collectie heb ik mezelf ten eerste afgevraagd wat ik als ontwerper kan toevoegen aan de bruidsmode. Deze collectie is mijn visie daarop. Mijn DNA zie je terug in kenmerkende elementen uit mijn ontwerpgeschiedenis. Het zijn moderne looks geworden voor een brede doelgroep. Ten tweede wilde ik een collectie maken die tijdloos is, omdat ik vind dat goede ontwerpen langer mee horen te gaan dan een seizoen en in het specifiek wanneer het gaat om een moment waar je voor de rest van je leven op terugkijkt. Het is en blijft dan ook een bijzonder compliment dat iemand ervoor kiest een creatie van mijn hand te dragen op zo’n belangrijk moment,” aldus Claes Iversen.

CLAES IVERSEN BRIDAL Lauren Wallace Steel Magnolia Tie me a bow

Concept

De collectie, bestaande uit 50 items, is een modulair concept, waarbij de bruid zelf haar look samenstelt door het combineren van losse onderdelen tot een complete look. De stijl mogelijkheden voor de bruid zijn eindeloos. Zo kan een blouse bijvoorbeeld over een corset worden gedragen, een lange rok verwisseld worden voor een korte rok, of een riem worden toegevoegd aan een minimalistisch silhouet. Naast dat de bruid hierdoor een gepersonaliseerde look kan creëren, geeft het ook de ruimte de bruidslook gedurende de dag aan te passen naar bijvoorbeeld een avondjapon en kunnen de losse items ook gemakkelijk bij andere gelegenheden gedragen worden.  

CLAES IVERSEN BRIDAL Yoko Chelsea Jennifer

Inspiratie  

Inspiratie haalde Iversen uit zijn rijke archief, wat terug te zien is in de vele referenties naar zijn couture collecties en een duidelijke Claes Iversen signature in elke bruidslook. Zo maakt de brede riem uit de collectie van 2018 een terugkeer, verwijzen gouden accenten naar de 2019-collectie en is een corset met ruches uit de 2020-collectie ook in deze collectie een statement piece. In het gebruik van stoffen is Iversen’s handtekening ook duidelijk terug te vinden: Mikado en Flou uit de 2020-collectie vormen samen met stoffen zoals crêpe, tulle en light silk georgette de basis.

De Claes Iversen Bridal collectie is vanaf nu verkrijgbaar via Claes Iversen. De prijzen starten vanaf € 1.700,-.

0 replies on “Claes Iversen lanceert eerste bruidscollectie”