Belgisch modelabel Xandres start met het maken van mondkapjes

Waar normaliter de samples geproduceerd worden en kleding uit de winkels gerepareerd, is gisterochtend in het Xandres-atelier in het Belgische Destelbergen een mooi initiatief ontstaan. De naaisters daar besloten het normale werk even te laten voor wat het is, en in plaats daarvan mondkapjes te maken om zo hun steentje bij te dragen.
Katrien Kennis, hoofdverantwoordelijke productie: ‘Het is hartverwarmend om te zien hoe in deze tijden iedereen zijn steentje wil bijdragen. Dit initiatief moeten we steunen als directie. Onze naaisters kunnen niet zomaar thuiswerken en er leeft grote bezorgdheid.’
Ook Patrick Desrumaux, Managing Director bij Xandres, reageert enthousiast op dit initiatief: “het worden mondkapjes voor mensen die proberen de samenleving draaiende te houden, ik denk hierbij aan medewerkers van supermarkten, crèches, maaltijdbezorgers, postbodes, bestuurders in het openbaar vervoer, enzovoort. Moedige mensen die zich veiliger willen voelen en zich heel verantwoordelijk opstellen naar hun omgeving toe.”
Sharing is Caring
Ondanks dat het officieel geen medisch gekeurde mondkapjes zijn, zijn ze modieus, kwalitatief sterk (elk mondkapje bestaat uit maar liefst 8 lagen!) en is de actie inmiddels een groot succes! De aanvragen stromen binnen. Desrumaux: ‘We bekijken momenteel hoe we qua productie verder kunnen gaan en hoe we onze reststoffen ook gratis ter beschikking kunnen stellen voor dit doel. Dit idee sluit ook aan bij de hele duurzaamheidsontwikkeling waar we als merk middenin zitten.’
Omdat de mondkapjes in het atelier uitsluitend gemaakt en geschonken worden aan mensen in cruciale beroepen, wil Xandres iedereen aanmoedigen om zelf mondkapjes te maken. Op de website van Xandres vind je het naaipatroon met bijbehorende instructievideo en enkele handige tips. Sharing is Caring!