Fabrikaat en Flores organiseren op zaterdag 14 juni een bijzondere lunch in de tuin van Fabrikaat, gelegen aan de Spiegelwaal in Nijmegen. Tijdens deze informatieve vijfgangenlunch - met plek voor maximaal 20 gasten - komt de toekomstgerichte keuken van Flores samen met het duurzame en experimentele servies van Fabrikaat.
Fabrikaat en Flores organiseren op zaterdag 14 juni een bijzondere lunch in de tuin van Fabrikaat, gelegen aan de Spiegelwaal in Nijmegen. Tijdens deze informatieve vijfgangenlunch - met plek voor maximaal 20 gasten - komt de toekomstgerichte keuken van Flores samen met het duurzame en experimentele servies van Fabrikaat.
Fabrikaat richt zich als ontwerpstudio op het gebruik van lokale grond- en reststoffen. De reststromen uit het restaurant van Flores zijn gebruikt voor nieuwe coatings voor keramiek. Zo zult u eten van servies gemaakt met glas van lege wijnflessen en as van groenteafval. In haar projecten zoekt Fabrikaat samenwerkingen met ontwerpers en keramisten, zoals Etsuji Noguchi (JP), Studio Antonius, Jatiwangi Art Factory (ID) en Studio Joachim Morineau. Tijdens deze lunch kunt u ontwerpen van hen beleven.
Flores kookt met lokale seizoensgebonden ingrediënten afkomstig uit voedselbossen en regeneratieve tuinen waaronder Eet Meer Bos, Bodemzicht, Ik heb een tuintje en De Ommuurde Tuin. Speciaal voor deze lunch staan ook invasieve exoten op het menu: zoals Amerikaanse rivierkreeft en Japanse duizendknoop, verwerkt tot gerecht én glazuur.
Servies en bestek zijn zo ontworpen dat ze uitnodigen tot nieuwe manieren van eten. Elke gang wordt een zintuiglijke ervaring die aanzet tot verwondering en heroverweging.
Programma Inloop 12:00 Start lunch 13:00 Afsluiting 16:30
Locatie Tuin van Fabrikaat Zaligestraat 10, Nijmegen-Noord
Kosten € 200 per persoon - inclusief amuses, aperitief, vijf gangen, bijpassende dranken, tafelwater en thee. Er zijn geen bijkomende kosten.
Let op: er kan geen rekening worden gehouden met allergieën of dieetwensen.
Servies en bestek zijn zo ontworpen dat ze uitnodigen tot nieuwe manieren van eten. Elke gang wordt een zintuiglijke ervaring die aanzet tot verwondering en heroverweging.
Programma Inloop 12:00 Start lunch 13:00 Afsluiting 16:30
Locatie Tuin van Fabrikaat Zaligestraat 10, Nijmegen-Noord
Kosten € 200 per persoon - inclusief amuses, aperitief, vijf gangen, bijpassende dranken, tafelwater en thee. Er zijn geen bijkomende kosten.
Let op: er kan geen rekening worden gehouden met allergieën of dieetwensen.
Louis Vuitton Saint-Tropez opent opnieuw met sterrenchef-duo Donckele & Frédéric
Met het zomerseizoen in aantocht opent Louis Vuitton opnieuw de deuren van het gastronomische restaurant bij Hotel White 1921, gelegen aan de iconische Place des Lices. Onder leiding van sterrenchef Arnaud Donckele en patissier Maxime Frédéric biedt de locatie een verfijnde en creatieve culinaire ervaring, geïnspireerd op het zonnige zuiden en uitgevoerd met de nieuwste Louis Vuitton-tafelcollectie.
Stijl en smaak komen samen: Patisserie de Rouw nu ook af te halen bij Van Tilburg in Nistelrode
Patisserie de Rouw uit Vught en modehuis Van Tilburg in Nistelrode bundelen hun krachten met een bijzonder initiatief: vanaf nu is het mogelijk om online bestelde patisserie van De Rouw af te halen bij Van Tilburg aan de Laar 8. In de stijlvolle setting van lunchroom De Orangerie kunnen bezoekers niet alleen genieten van vers gebak tijdens het shoppen, maar ook hun favoriete lekkernijen meenemen voor thuis.
Tecán Tequila organiseert derde editie van de Tecán Paloma Week in Amsterdam
Van 17 t/m 25 mei 2025 kleurt Amsterdam opnieuw roze. Tecán Tequila trapt voor de derde keer op rij de zomer af met de Tecán Paloma Week – een week die met meer dan 50 deelnemende bars, restaurants, events en pop-ups verspreid over de stad volledig in het teken staat van de populaire tequila cocktail: de Paloma.