Wolterinck valt in de prijzen

De high-end designstudio Wolterinck, opgericht door Marcel Wolterinck, heeft voor Nederland een vijf sterren European Property Award 2020-2021 gewonnen in de categorie Best Residential Interior Private Residence. Het winnende project, Luxury Family Villa, is een volledig door Wolterinck ontworpen villa op een privé-eilandje aan de plassen.  

Over het winnende project 

Het project Luxury Family Villa behelst het volledige ontwerp van een privé-eilandje in Nederland, inclusief architectuur, tuinontwerp, interieurontwerp, kunst en styling. De eigenaren hebben het bedrijf uit Laren (NH) enkele jaren geleden benaderd met het verzoek om het potentieel van het stuk grond aan het water en het uitzicht op de plassen optimaal voor hen te benutten.

De architectuur van de villa is modern geworden, met spectaculaire metershoge deuren en ruimtes, maar ook referenties aan een klassieke symmetrische stijl. Wolterinck heeft gekozen voor helderde aslijnen en volumes, spelend met subtiele hoogteverschillen. De begane grond heeft een open plattegrond met aan weerszijden een moderne glazen uitbouw richting de tuin, die de tuin samen ‘omarmen’ en daarmee een gevoel van intimiteit oproepen. De voor Wolterinck zo bekende connectie tussen binnen en buiten is hier goed voelbaar.

Op de begane grond situeerde het ontwerpbureau een metershoge woonkamer met veel lichtinval. Daar bevindt zich ook de bibliotheek. Het paradepaardje van de woning is de aan de achterzijde gelegen keuken, die door Wolterinck is ontworpen en gerealiseerd door Culimaat. Hier is sprake van een rijk materiaalgebruik – zo is de ombouw van de keuken geheel in messing uitgevoerd – en een hoog detailleringsniveau.

Het souterrain biedt ruimte aan meerdere slaap- en badkamers, een wellness, een gym en een loungeruimte met open haard. De trap die naar deze lager gelegen verdieping leidt, vormt een ware eye catcher. 

Het materiaalgebruik in de villa is rijk, maar sober. Harde, industriële materialen en warme houten plafonds en wanden zijn gecombineerd met zachte, luxe meubelen. In de meubelen is gekozen voor eenheid en rust, door veel te werken met ton-sur-ton stoffen, voornamelijk in beige-wit kleurnuances.

Over Wolterinck

Wolterinck is een high-end designstudio op het gebied van architectuur, interieur, styling, kunst, tuinarchitectuur en productontwerp. Totaalconcepten, waarin al deze disciplines samenkomen, en veel aandacht voor de relatie tussen binnen en buiten maken Wolterinck uniek in zijn soort. Onder leiding van Marcel Wolterinck werkt het team, bestaande uit 25 professionals, aan projecten in binnen- en buitenland. Naast het ontwerpbureau bevindt zich in Laren de Wolterinck Store, een 1500 vierkante meter tellende woonwinkel met exclusieve interieurmerken, accessoires en een grote kunstcollectie.