3D-stadskaarten van hout

Geboren uit een passie voor reizen, het ontdekken van nieuwe plekken en een fascinatie voor complexe stratenpatronen, ontwerpt en produceert het de Delftse start-up WoodMaps duurzame 3D-stadkaarten van hout.

Design en duurzaamheid

Pieter Raat, co-founder van WoodMaps: ‘Naast indrukwekkende kaarten maken, willen we ook maatschappelijk verantwoord ondernemen, met oog voor zowel design als duurzaamheid. Dat bereiken we door de combinatie van milieuvriendelijke materialen, lokale productie en een tijdloos product waar je lang plezier van hebt. We produceren alleen op aanvraag en hebben daardoor geen voorraad.’

Stratenpatronen


De houten stadskaarten van WoodMaps zijn volledig van FSC gecertificeerd hout gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige lasersnijmachines die complexe stratenpatronen kunnen snijden met een precisie van 0.1 millimeter. De rest van de productie is handwerk. In de werkplaats wordt het hout verzaagd, geschuurd en geverfd. Ook de assemblage van de kaarten, die opgebouwd zijn uit drie lagen, gebeurt handmatig. Elke kaart wordt zorgvuldig gecontroleerd en verlaat de fabriek met een certificaat van echtheid.

Over WoodMaps
WoodMaps is een dochteronderneming van Laserbeest, in 2012 opgericht door Bram Zondag, Jonathan Cramers en Pieter Raat. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van op maat gemaakte producten, met behulp van lasersnijtechniek. Het team woodmapsachter Laserbeest bestaat uit architecten, productontwerpers en grafici die in hun werk design skills met makers vaardigheden combineren.

0 replies on “3D-stadskaarten van hout”