30ste editie van de HEMA design contest van start

Na vijf jaar is de ontwerpwedstrijd van HEMA weer terug. De opdracht speelt deze keer in op de nieuwe realiteit, waar de thuisomgeving belangrijker is dan ooit. Daarom is HEMA op zoek naar een slimme én duurzame oplossing om het leven thuis beter, leuker en makkelijker te maken. Dit jaar is de wedstrijd niet alleen open voor studenten, maar voor iedereen met affiniteit voor design. Vandaag, woensdag 20 mei, opent de inschrijving en in september vindt de finale plaats op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam. Meer informatie en inschrijven kan via hema.nl/design/designcontest.

Thuis is belangrijker dan ooit
Ons alledaagse leven is er in een rap tempo anders uit gaan zien. Bij HEMA vinden wij het belangrijk om daarop in te spelen. De opdracht luidt: ontwerp een oplossing die de tijd die je met dierbaren thuis doorbrengt beter, leuker en makkelijker maakt. Het winnende ontwerp moet niet alleen klantgericht, maar ook multi-inzetbaar, duurzaam of circulair en écht HEMA zijn. Meer uitleg over alle criteria vind je hier.

De HEMA design contest
Sinds 1983 organiseert HEMA, de HEMA design contest. Eerdere edities leverde inmiddels iconische producten op, zoals le lapin fluitketel en de 103% vaas, om ook een afgebroken bloemetje nog een mooie plek te geven. Tijdens de 30ste editie is de inschrijving voor iedereen met affiniteit voor design open. Daarnaast is de HEMA design contest ook onderdeel van het lesprogramma van de Technische Universiteit Delft, Willem de Kooning Academie Rotterdam en Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Studenten krijgen de mogelijkheid om een ontwerp te maken, waar ze vervolgens ook studiepunten voor ontvangen.

Jury- en publieksprijs  
Naast een juryprijs wordt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt. Eind september vindt de grote finale plaats op het hoofdkantoor van HEMA in Amsterdam. De designers krijgen dan de kans om hun design te presenteren aan de jury. Wie dit jaar in de jury zal plaatsnemen wordt op een later moment bekend gemaakt. Uiteindelijk ligt het winnende ontwerp in 2021 bij HEMA in de winkels.

Inschrijven en meer informatie: hema.nl/design/designcontest