Zomerbier met een boodschap

HOOP bierbrouwerij heeft een nieuw en heel bijzonder biertje gelanceerd: HOOP Mon Cherry.  Naast een charmant, fris, karaktervol kersenbier van 4,1%, is deze zonnekoning onder de zomerbieren er namelijk eentje met een verhaal.

HOOP bekent kleur
Mon Cherry is gebrouwen om diversiteit te vieren, de mens in al in zijn kleuren. Bij de ontwikkeling van het bier sloegen de brouwers daarom de handen ineen met de Zaanse Regenboog, die dit jaar de eerste Zaanpride zou vieren. Paul Riteco, eigenaar van de brouwerij over de bijzondere samenwerking: ‘In deze tijd, ook door de protesten, besef ik meer dan ooit dat we nog steeds met elkaar moeten knokken voor vrijheid.’

Mon Cherry
Deze limited edition is bij uitstek geschikt voor een middag in de zon op het strand of een terras. Gebrouwen met duurzame gerst, verfijnde hopvariëteiten en die geheimzinnige maar onmisbare component gist. En niet te vergeten: vers fruit. Laat je vooral niet misleiden door de rood-roze kleur. Mon Cherry is niet kunstmatig gezoet – je proeft alleen de friszure smaak van kersen. Puur natuur dus!
HOOP Brouwerij
Bij HOOP brouwen ze waanzinnige bieren onder het credo: smaakt goed, doet goed. Maar de ambitie van de brouwerij aan de Zaan reikt veel verder. Aandacht voor de omgeving, mooie producten maken, échte ambacht. Het is voor HOOP geen marketingpraat, het zit ingebakken in hun DNA. Daarom brouwen ze met het oog op duurzaamheid en doen ze de buurt eer aan – ze werken lokaal tenzij het echt niet anders kan. Zo wil HOOP niet alleen het allerlekkerste bier brouwen maar ook iets wezenlijks toevoegen.
De eerste Zaanpride stond deze zomer gepland. Omdat grote events dit jaar niet plaats kunnen vinden is de hoop gevestigd op volgende zomer!