Wél die smaak, niet die effort

Tijdens zonnige dagen thuis is er werkelijk geen betere keuken dan de buitenkeuken! En voor de nodige inspiratie op BBQ-vlak is er geen beter boek dan de huidige bestseller Smokey Goodness- Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Dit boek is namelijk gemaakt voor iedereen die dol is op BBQ maar simpelweg niet de tijd (energie, of zin) heeft om hele dagen in de weer te zijn voor de perfecte roast.

Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites is de eerste uitgave in Jords nieuwe boekenlijn, naast de eerder verschenen Smokey Goodness-boeken (waarvan inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht zijn). Hoe gruwelijk lekker de gerechten in de Smokey Goodness-boeken ook zijn, ze vergen doorgaans wel een serieuze commitment en effort van degene achter de grill. Voor iedereen die dol is op de rokerige grill smaak, maar niet de kans ziet om uren te besteden aan een low en slow bereiding én ook graag een goede last minute BBQ wil kunnen houden, is dit boek het antwoord.

Snel & satisfying
Voor toegewijde pittmasters lijkt het vloeken in de kerk: een BBQ-quickie, maar in Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites bewijst Jord dat het wel degelijk mogelijk én heel bevredigend is! Hij neemt ons in dit boek mee op BBQ-avontuur naar het land waar fastfood geboren is: de V.S. Van de deli’s van New York tot aan de taco stands in Californië gaat hij hier op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour in half the time. Naast een hoofdstuk gewijd aan burgers (van sliders tot monsterlijke burgers en sandwiches), zet je met Stix & Stuff de tafel vol met hot & fast gegrilde borreltoppers en ook de Tasty Taco’s zijn in een handomdraai gefixt. Met Liquid Love ben je verzekerd van de juiste drankjes en ook de recepten voor sausjes en toppings ontbreken natuurlijk niet! Jord zou Jord natuurlijk niet zijn als hij ons tot slot toch niet met een paar low & slow smoke infused bigger bites probeert te verleiden. Grote jongen (of meid) die ze zal kunnen weerstaan. En ook al zullen de Smoked Pastrami Sandwich(voorbereidingstijd 5 dagen, duur 6 uur) en de pulled pork (voorbereiding 1 uur, bereiding ca 12 uur of 6-8 uur bij gebruik van procureur zonder schouder) niet voor vanavond zijn , there is always next week!

Over Jord Althuizen
Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurantmanager, culinair eindredacteur en avonturier. In 2010 begon hij met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. En met succes, het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen en The Rough Kitchen in Amsterdam. Ook is Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites te vinden in de Foodhallen in Den Haag. Daarnaast werden meerdere Smokey Goodness-boeken uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar, en zijn er inmiddels meer dan 200.000(!) exemplaren verkocht. De Smokey-serie is ook verkrijgbaar in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika.

Cover en foodfotografie Remko Kraaijeveld | Reis- en lifestylefotografie Jord Althuizen | Kosmos Uitgevers | 9789021575957 | € 22,50 

 

0 replies on “Wél die smaak, niet die effort”