Vier Nederlandse vrouwen steken Atlantische oceaan over per roeiboot

Afgelopen zaterdag, 12 december ging de Talisker Whisky Atlantic Challenge van start; een epische uitdaging, waarbij men per roeiboot de Atlatische Oceaan oversteekt. Dit jaar doet het Nederlandse team Dutchess of the Sea, bestaande uit vier vrouwen van 50 jaar en ouder mee aan de race. Het is het eerste Nederlandse vrouwenteam in zeven jaar tijd dat deelneemt aan de race.

[Foto: Van links naar rechts: Astrid Janse, Bela Evers, Remke van Kleij, Desiree Kranenburg]

Tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge roeien deelnemers meer dan 4.800 kilometer aaneengesloten over open zee; van San Sebastian naar Antigua. Afgelopen jaar werd de tocht door het snelste team voltooid in 32 dagen en 12uur. Astrid Janse, team member van Dutchess of the Sea: ‘Hoewel winnen niet ons hoofddoel is, gaan we daar wel voor! Het is toch een race.’

Talisker Whisky Atlantic Challenge

De Talisker Whisky Atlantic Challenge is een evenement dat ter inspiratie dient. Het wakkert de wild spirit in de ‘gewone mens’ aan; de Talisker Whiskey Atlantic Challenge spoort aan om het buitengewone, het ogenschijnlijk onmogelijke na te streven! Het is een reis die de roeiers tot diep in hun ziel raakt; het is de uitdaging van hun leven; roeiers krijgen de mogelijkheid om de kracht en intensiteit van de oceaan maximaal te ervaren.

De reis start in de Spaanse haven van San Sebastian de la Gomera op de Canarische Eilanden en eindigt in Nelson’s Dockyard op Antigua-Barbuda. Ieder roeiteam brengt zo’n 30 tot 90 dagen door op zee. Grote kans dat ze daar indrukwekkende golven, extreme fysieke uitdagingen én de natuur in haar puurste vorm tegen komen. Van betoverende sterrenhemels tot wilde dolfijnen en vervolgens nóg een handvol indrukwekkende zeedieren. 

Meer dan 21 internationale teams – waaronder dus Dutchess of the Sea – uit landen als Zuid-Afrika, Nederland, Amerika en Engeland nemen na jaren van voorbereiding deel aan de race en hierbij dat doen ze uiteraard met inachtneming van de COVID-19 protocollen.

0 replies on “Vier Nederlandse vrouwen steken Atlantische oceaan over per roeiboot”