Vier bier in Leuven en Vlaams-Brabant

In Leuven en Vlaams-Brabant staat 2020 met bierfiets- en wandelroutes, bierfestivals en bierpairing weer volop in het teken van bier.  In Leuven kunnen liefhebbers in april liefst drie bierweekenden op de kalender zetten. In Vlaams-Brabant waar onder meer het Het Internationaal Geuze en Kriek Festival plaatsvindt wordt bier het hele jaar door in de kijker geplaatst.

Bierweekenden Leuven:

4 & 5 april The Leuven Innovation Beer Festival in de Hoorn Brouwerij

Ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld presenteren in Leuven hun innovatieve bieren.

Meer info: leuveninnovationbeerfestival.com

17 & 18 april Food & Hops in het centrum van Leuven

Leuvense topchefs werken een goddelijk gerechtje uit op maat van en in combinatie met een specifiek bier.

Meer info: leuvenbierweekends.be

27 & 28 april Zythos Bierfestival in de Brabanthallen

Het grootste bierproeffestival van Belgische bieren in Europa. Meer dan 100 Belgische brouwers laten je proeven van meer dan 500 bieren

Meer info: zbf.be

Biercampagne: ‘Rondje Vlaams-Brabant’
Met de biercampagne: ‘Rondje Vlaams-Brabant’ wil Toerisme Vlaams-Brabant opnieuw tijdens het ganse jaar de diversiteit van de Vlaams-Brabantse biertraditie en het vakmanschap van de brouwers extra in de kijker plaatsen en levendig houden. Dit door de uitgave van een bierkalender. Meer over bier in Vlaams-Brabant kijk hier.

Het Internationaal Geuze en Kriek Festival
Om de twee jaar organiseert vzw Het Geuzegenootschap het Internationaal Geuze en Kriek Festival, in de volksmond beter gekend als de ‘Nacht van de Grote Dorst’. De 9e editie vindt plaats op vrijdag 24 april 2020 in de schaduw van de kerktoren van Itterbeek. De traditionele lambiekbieren zijn uniek. Nergens ter wereld, behalve in het Pajottenland en de Zennevallei, vindt men zo een concentratie aan brouwerijen die het eeuwenoude procédé van spontane gisting nog toepassen. Lambiek en geuze zijn waarachtig Brabants erfgoed.
Dit jaar wordt op zaterdag 25 april ook het Lekker Vlaanderen Flemish Foodpairing Festival georganiseerd. Tijdens dit gezellige familie-evenement zal een keur aan eetstanden de festivalweide innemen waa heerlijke ambachtelijke bieren aan de streekbierenbar gecombineerd worden met smakelijke hapjes. Website

Meer over bier in Leuven hier.

0 replies on “Vier bier in Leuven en Vlaams-Brabant”