Verse boerenkaas online

few cows relaxed on pasture at sunrise

De firma kaas is de grootste online boerenkaasspecialist. Bij ons ligt de focus van onze webshop echt alleen op boerenkaas, uniek in Nederland! De boerenkaas wordt iedere week vers opgehaald bij de boer, gesneden en verpakt en gaat zo direct naar de klanten thuis via de brievenbus of als pakket. Op deze manier is verse boerenkaas bereikbaar voor iedereen. Lekker en simpel.

Waarom boerenkaas?

Boerenkaas is lekkerder dan gewone kaas. En boerenkaas is voller van smaak dan gewone kaas. Dit komt omdat de kaas op de boerderij van dagverse rauwe melk gemaakt wordt. De melk komt van de koeien van één en dezelfde boerderij. De melk wordt dus niet gemengd met andere melk van andere koeien van boerderijen, waardoor de eigen smaak van de streek terug komt in de kaas. Van de melk wordt op de boerderij op authentieke wijze de boerenkaas volgens traditioneel recept gemaakt, dus niet in een fabriek. En deze ingrediënten samen met een fijn portie passie, zorgen ervoor dat boerenkaas ècht lekkere kaas is. 

De boeren

De kaas wordt gemaakt op verschillende boerderijen verspreid door Nederland. Van de polder in de kop van Noord-Holland tot de zilte klei op Goeree Overflakkee. Alle kazen van onze boeren hebben een eigen karakter. Allemaal maken zij boerenkaas en passen zij een eigen recept toe. Nou ja, behalve boerderij Snoekvliet, die maakt voor ons Kaas van de Boerderij, die ook geschikt is om te eten als je zwanger bent. Sommige recepten zijn al ruim een eeuw lang in de familie en gaan over van vader op zoon of dochter. Het geheim van de unieke smaak zit ‘m in de kleine details. Één detail hebben ze wel gemeen – iedere van onze boer maakt het met passie voor het boerenvak. En dat proef je.

Boerenkaas kenmerk

Niet alle kaas is boerenkaas. Echte boerenkaas is voorzien van een Kwaliteitszorg Boerenkaas keurmerk. De kaas mag dit keurmerk alleen hebben als het aan de hoge kwaliteitseisen voldoet. De boer maakt de kaas met de hand op de boerderij. De kaas is gemaakt van Nederlandse verse, rauwe melk van zijn eigen koeien. De rijping van de kaas gaat op natuurlijke wijze en de bereiding en rijping worden regelmatig gecontroleerd door de stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas. Alle boerenkaas van de boeren van de firma kaas is voorzien van het Kwaliteitszorg Boerenkaaskeurmerk en mag dus de naam boerenkaas dragen. 

Smaken verschillen

Over smaak valt niet te twisten en daarom heeft de firma kaas voor iedere kaasliefhebber iets te bieden. Want iedere boerenkaas smaakt anders. Het is een product dat gevoelig is voor externe invloeden die direct invloed hebben op de smaak. Voor onze boeren is dit iedere keer een uitdaging om alle factoren en invloeden te beheersen om zo de beste boerenkaas te produceren. De smaak van de kaas wordt onder andere bepaald door de koe die voor de melk zorgt. Het soort koe, wat de koe eet, waar deze graast en eet, hoe blij de koe is heeft allemaal invloed op de smaak en kwaliteit van de melk. Daarnaast is de receptuur, het seizoen en rijpingstijd van invloed op de smaak.

De klant bepaalt

Boerenkaas door de brievenbus

De firma kaas is meer dan alleen een webshop. Het is een online kaaswinkel die haar leveranciers, dus haar boeren, voorop zet. De firma kaas vraagt haar klanten wat voor seizoenskaas zij het liefste willen en in welke vorm of hoeveelheid. Aan de hand daarvan bespreken wij met de boeren wat mogelijk is. En ben je eenmaal klant? Dan ontvang je bij elke levering kaasweetjes over de boeren, de kaas, het seizoen, recepten of handige tip om het maximale uit jouw boerenkaas te halen. 

Het grootste assortiment groeit

Jong belegen- , belegen- , oude-, kruiden- en seizoensboerenkaas horen bij het vaste assortiment. Met het aanbod van negen verschillende boeren zit er bij de firma kaas altijd iets voor jou bij. Een schuin stuk, plat stuk, proeverij, kaascadeau of kaasabonnement? Jij bepaalt welke soort kaas, welke vorm en hoeveel. Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Dan wordt Kaas van de boerderij geadviseerd, gemaakt van gethermiseerde melk. En weet je niet welke kaas bij jou past? Geen probleem, kies voor de proeverij en ontvang vier verschillende stukken kaas thuis.

Kaasplank, met verschillende rijpingen van onze boeren

Maak je kaasbeleving compleet

Voor de ultieme kaasbeleving ga je naar de firma kaas. Van boerenkazen op de borrelplank, kaascadeaus, kaasfondue in de pan of gewoon boerenkaas voor op brood. De firma kaas heeft het voor jou. Want boerenkaas, dat is gewoon lekkerder.  

Meer informatie: defirmakaas.nl

0 replies on “Verse boerenkaas online”