Verse boerenkaas in de bus

Het is niet alleen de week van de nieuwe corona-maatregelen en de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar ook Nationale Kaasweek. Hét moment om de firma kaas in het zonnetje te zetten, want die verstuurt Nederlandse boerenkazen op abonnementsbasis per post. Zo kun je altijd en moeiteloos genieten van een stuk verse, ambachtelijk bereide kaas, rechtstreeks van de boerderij.

De firma kaas is in 2018 opgericht door zelf verklaarde kaasfanaten die een breder publiek willen laten kennis maken met de smaak van echte boerenkazen, dus niet afkomstig uit een fabriek! Iedere week halen ze de kaas op bij de eigen boeren op en versturen deze dan rechtstreeks naar jou. Kaas met smaak, gemaakt door èchte boeren en niet in een fabriek.

de firma kaas

Proef de natuur

Boerenkaas komt niet uit een fabriek, die wordt gemaakt met de hand! De melk komt van de koeien van de boeren. De melk gaat dagvers en rauw in het kaasbad. De smaak varieert licht gedurende het jaar. Want bij een natuurproduct hangt de smaak af van het seizoen of hoe de koe zich voelt. Bovendien is de kaas op een natuurlijke manier gerijpt. Elke boer gebruikt hiervoor zijn eigen recept. Dus, laat je verrassen door boerenkaas!

De makers

De boeren, die allen de passie voor kaas delen, zitten verspreid door heel Nederland en zijn te vinden op de site. Doordat de firma de kaas rechtstreeks bij hen afneemt en vervolgens rechtstreeks aan de klant aanbiedt, worden overbodige schakels uit de keten gehaald. Dit betekent dat er een eerlijker prijs voor het product betaald kan worden.

Het abonnement

Wekelijks of tweewekelijks een vers stuk kaas bij jou op de mat. De boeren worden daar blij van, want dan weten ze hoeveel kaas ze moeten maken en het biedt ze de zekerheid van een stabiel inkomen. Op defirmakaas.nl kies je welk type kaas je wenst te ontvangen: jong belegen, belegen en oud. Vervolgens kies je de frequentie waarin je een pakketje verse boerderijkaas wilt ontvangen. Een nieuwe optie is het verrassingsabonnement waarbij je elke keer een andere kaas van een andere boer krijgt, maar dezelfde kaas ontvangen van één favoriete boer behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Op vakantie of even geen zin in kaas: het abonnement kan te allen tijden worden gepauzeerd of stopgezet.

Levering

De firma kaas haalt wekelijks de kaas bij de boerderijen op. Nadat deze is gesneden en gelabeld, verzorgt PostNL de verzending in een speciale brievenbusdoos. De bezorging is gratis en je hoeft er niet voor thuis te blijven! De kaas wordt bezorgd met een persoonlijk ondertekende kaart van het boerenkaasteam en kaaspapier (zonder plastic!) waarin je de kaas langer kunt bewaren.