Vegetarisch koken voor minder dan een tientje

Mob Veggie’ bevat alles wat je nodig hebt om perfecte vegetarische gerechten te maken. Je zult nooit meer worstelen met een veggie of vegan alternatief voor je vrienden die geen vlees eten, in dit boek vind je het. En alles voor minder dan een tientje. Ieder recept bevat een Spotify code, zodat je die kunt scannen en direct kunt gaan koken met de juiste muziek aan.

Het boek is ingedeeld in zes hoofdstukken: Brunch Mob voor lekkere brunchgerechten. Verse Mob, vol eenvoudige salades, soepen en uitbundige groentegerechten. Snelle Mob: alles is binnen een half uurtje klaar. Easy Mob: eenpansgerechten die zo weinig mogelijk afwas opleveren na een groots diner. Het vijfde hoofdstuk is Mob de luxe: deze recepten hebben iets meer aandacht nodig en zijn zeer geschikt voor een feestje in het weekend. Het laatste hoofdstuk is Fakeaway mob: take away fast food, maar dan veggie en huisgemaakt.

Over de auteur

Ben Lebus is de oprichter van Mob Kitchen. Op de universiteit ontdekte hij dat zijn vrienden en huisgenoten zijn passie voor koken niet deelden en voornamelijk rotzooi bestelden of maakten. Hij wilde daar verandering in aanbrengen. Hij startte een blog met een reeks recepten die vier personen voor minder dan een tientje zouden voeden. In zijn laatste jaar aan de universiteit filmde hij 20 van deze recepten om online te delen. Hij bedacht de naam MOB Kitchen en lanceerde het kanaal met echte prijzen, echt eten, echte imperfecties en echte muziek in augustus 2016. Het werd een doorslaand succes. MOB Kitchen is een beweging weg van de take-away, weg van verwerkt voedsel en terug naar de keuken. Duizenden studenten, jonge professionals en gezinnen in het hele land koken ondertussen elke week de Mob Kitchen recepten.

Uitgeverij Citrus | 9789493180024 | € 23,95 | Hier te bestellen

0 replies on “Vegetarisch koken voor minder dan een tientje”