Verrassend dineren bij FC Rotterdam

Op 16 mei openen Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rotterdam, kunnen gasten genieten van verrassende gerechten van gevestigde chefs en nieuw kooktalent uit binnen- en buitenland. De avonden van FC Rotterdam hebben elk een uniek en verrassend thema waarvoor het publiek – als bij een club – een kaartje koopt.

Eten met een context

Eten bij FC Rotterdam geeft het gevoel van een avondje uit in een club. De ‘leden’ kopen een kaartje voor een bepaald programma en worden de hele avond verrast met eten en drinken binnen een thema. FC Rotterdam is een eetclub voor liefhebbers van originele food concepten, met menu’s die speciaal worden samengesteld en bereid door de beste chefs en nieuw talent. Oftewel: eten binnen een context, waarbij het keukenteam, de gerechten en mooie producten de sterren zijn. Ook lezingen, samplings, presentaties, lanceringen van kookboeken, muziek en theater staan op het menu van FC Rotterdam.

Thema-avonden

Het sociale aspect van eten staat bij FC Rotterdam voorop: samen genieten van bijzondere en sfeervolle avonden met telkens een wisselend thema. Zoals een (eet)film plus bijbehorend diner tijdens Cinema Culinair. Of een Seventies Classic Night: een avondvullend programma waarbij muziek en gerechten uit die tijd centraal staan. Want zeg nou eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst een Tournedos Rossini gegeten? Ook een ‘ouderwetsch’ diner dansant en speciale avonden rond de wereldkeuken komen op het programma. De programmering van FC Rotterdam is in handen van Léon Keekstra die zijn sporen in de (Rotterdamse) horeca en cultuur heeft verdiend.

Vers, verantwoord en respect voor de wereld om ons heen zijn belangrijke aspecten voor FC Rotterdam. Een samenwerking met lokale chefs en streekproducten is bijna vanzelfsprekend: Rotterzwam en Rechtstreex, met de lekkerste producten uit de regio, bevinden zich ook in De KROON Rotterdam.

Design

In het restaurant van FC Rotterdam komt de industriële sfeer van het pand terug. Zo staan er onder andere regel- en meetapparatuur die ooit door het bedrijf in gebruik waren. De lichte en open ruimte heeft een typische Rotterdamse look & feel, met een hoog plafond, staal en glas, een open keuken en een gezellige bar. Het restaurant heeft een flexibele indeling waarbij het meubilair telkens varieert, met soms ronde tafels en een andere keer een lange stamtafel. Ook is er een groot en zonovergoten terras op het zuiden. Binnen en buiten is er plek voor zo’n driehonderd gasten.

Verzamelgebouw De KROON

De KROON Rotterdam biedt ruimte voor makers, denkers en doeners en is gelegen op een bedrijventerrein aan de rand van Delfshaven, direct aan de Maas. Het gebouw, waarin de geschiedenis van de Rotterdamse elektrotechniek nog te proeven is, kreeg na honderd jaar een nieuwe invulling en is getransformeerd tot nieuwe Rotterdamse hotspot waar grote en kleine ondernemers elkaar ontmoeten, versterken en inspireren.

Over Food for Thought

Food for Thought heeft een passie voor horeca op bijzondere locaties. Om tot een passende horeca-invulling te komen wordt een concept op maat gemaakt dat past bij de plek, de doelgroep en de wensen van de opdrachtgever. Bij Food for Thought draait het niet alleen om lekker eten, maar vooral om het genieten en de beleving. Food for Thought levert tevens een bijdrage aan het vormgeven van onze samenleving, en richt zich specifiek op de groep mensen die moeite heeft om aan te haken in onze steeds snellere en veranderende maatschappij. Zo helpt het hen middels een intern programma om vaardigheden, zelfvertrouwen en een cv op te bouwen om zelfstandig in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Aan de opening van Food Club Rotterdam op 16 mei gaan een aantal try-outs vooraf. Waarvoor je kaartjes kunt bestellen.

11 april: Cinema Culinair (eten + film Tampopo)Heerlijk uit eten gaan, gelijktijdig een topfilm bekijken en perfect getimed de gerechten eten die in de film vertoond worden, zodat je proeft wat je ziet. Voor tickets klik hier.

12 april: Cinema Culinair (eten + film Tampopo)Heerlijk uit eten gaan, gelijktijdig een topfilm bekijken en perfect getimed de gerechten eten die in de film vertoond worden, zodat je proeft wat je ziet. Voor tickets klik hier. https://www.cinemaculinair.nl/product/tampopo-vrijdag-12-april-2019/

19 april: Gers Groos Goud Een weekend lang kookt het keuken team van FC Rotterdam de sterren van de aspergehemel. Voor tickets klik hier.

20 april: Gers Groos GoudEen weekend lang kookt het keuken team van FC Rotterdam de sterren van de aspergehemel. Voor tickets klik hier.

21 april: Paasbrunch DelfshavenWe zijn nieuw in Delfshaven en willen graag met de buurt de feestdagen vieren. Voor tickets klik hier.

3 mei: Journey Through The OrientNaast een overheerlijk zes-gangen-diner uit de Aziatische keuken geniet je van leuke anekdotes, mooie verhalen, aanstekelijke grappen en relaxte feel good muziek. Voor tickets klik hier.

11 mei: Duizend & één gerechtjeLocal hero Maher Al Sabagh maakt stoofschotels met heerlijk lamsvlees, visgerechten uit Irak, maar ook de heerlijkste Baba Ganush, Humus en andere zaligheden uit Syrië. Voor tickets klik hier.

De verrassende programmering van FC Rotterdam worden bekend gemaakt via de website, een maandelijkse nieuwsbrief en social media-kanalen als Facebook en Instagram. Het programma van de officiële opening op 16 mei wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer info:  foodclubrotterdam.nl