Vegetarische ontdekkingsreis in Goldfinch Brasserie

 Van 11 maart – 11 april serveert Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam een gastronomisch 3- of 4-gangen vegetarisch menu. Laat je door chef Sidney Schutte verleiden tot een opwindende culinaire ontdekkingsreis met groente en kruiden in de hoofdrol. Hier kun je de verrassende smaken en grenzeloze vegetarische keuken ervaren.

Verrassende en veelzijdige vegetarische menu’s

De keuken van Waldorf Astoria Amsterdam staat bekend om de even creatieve als vernieuwende vegetarische gerechten. In Goldfinch Brasserie is er altijd keuze uit spannende gerechten waarin proteïnen niet worden gemist. Het keukenteam onder leiding van Sidney Schutte ontwikkelde speciaal voor deze vegetarische maand perfect uitgebalanceerde menu’s. De ronduit verrassende gerechten zijn niet alleen een feest voor vege- en flexitariërs, maar zullen zelfs verstokte carnivoren aanspreken.

Pleitbezorger

De variëteit aan vegetarische gerechten in restaurants neemt stukje bij beetje toe. Topchefs geven daarbij het goede voorbeeld en doen al langer spannende dingen op vegetarisch gebied. Sidney Schutte is een warm pleitbezorger van de vegetarische keuken. Hij geniet inmiddels internationale bekendheid om zijn creaties met geraffineerde proteïnevervangers en wordt geroemd om de uitgebalanceerde smaakcombinaties.

Over Goldfinch Brasserie

Goldfinch Brasserie is gevestigd in een fraaie ruimte, grenzend aan de binnentuin van Waldorf Astoria Amsterdam. In deze comfortabele ambiance genieten gasten van een ‘tailor made dining experience’, naast het ‘fine dining’ twee sterrenrestaurant Spectrum. Voor de brasserie wordt receptuur ontwikkeld met een eigen signatuur, zoals bijzondere vegetarische gerechten. Op de menukaart worden deze signature gerechten gecombineerd met klassiekers met een moderne twist en favorieten uit de internationale keuken. Dagblad Het Parool koos de ‘Goldfinch-burger’, tot beste hamburger van Amsterdam. De filosofie is gebaseerd op liefde voor heerlijk eten en mooie wijnen voor een betaalbare prijs. Over Waldorf Astoria Amsterdam Waldorf Astoria Amsterdam top luxury op historische locatie. Waldorf Astoria Amsterdam domineert met zijn statige voorkomen een van de mooiste grachtenlocaties van de hoofdstad. Het hotel is gevestigd aan de Herengracht 542-556, in zes voormalige patriciërshuizen uit de 17e en 18e eeuw, die elk afzonderlijk een boeiende historie hebben. De entree op nummer 548 en majestueuze trap naar een ontwerp van Daniel Marot, architect van Lodewijk XIV en Koning-Stadhouder Willem III, verlenen het hotel zijn grandeur. Het hotel beschikt over 93 luxe kamers en suites, monumentale zalen, de grootste privé binnentuin van de stad, de exclusieve Guerlain Spa, het twee-sterrenrestaurant Spectrum (voorheen Librije’s Zusje) onder leiding van chef Sidney Schutte; Goldfinch Brasserie, de Peacock Alley en The Vault Bar. De monumentale locatie, tussen Utrechtsestraat en Reguliersgracht, maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De centrale locatie maakt het tot een ideale plek om de stad in al zijn gedaantes wandelend of fietsend te ontdekken en te beleven.

Openingstijden: dagelijks 17.30 – 22.30 uur

Reserveren: restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com; telefoon 020 – 718 4643

Voor meer informatie klik hier

0 replies on “Vegetarische ontdekkingsreis in Goldfinch Brasserie”