Voor een sophisticated kick-off van het weekend: cocktailrecepten uit Pulitzer’s Bar

Niets past zo goed bij dit zomerse weer als een zonnige cocktail. Dat we thuis drinken wil echter niet zeggen dat we niet in stijl willen drinken. De bartenders van Pulitzer’s Bar lieten zich dan ook inspireren door stijlicoon James Bond en en geven de recepten van drie Bond klassiekers voor thuis prijs. Top secret natuurlijk!

Americano
Het allereerste drankje dat James Bond ooit bestelde was een Americano. In het eerste boek van de serie, Casino Royal uit 1953, bestelt Bond Americano’s tijdens zijn reis. Later zegt Bond in A View to a Kill (1985) altijd een Americano te bestellen in een bar.

Kies voor de Pulitzer’s Bar twist op een Americano; een verfrissende, licht bittere en fruitige cocktail.

Ingrediënten:
• 35 ml Cocchi Torino
• 35 ml Campari
• 120ml Fever Tree Soda
• sinaasappelschil

Vul een longdrinkglas voor de helft met ijs. Doe alle ingrediënten één voor één in het glas en top het af met Fever Tree Soda. Garneer met een schijfje sinaasappel.

Sazerac
Wanneer Bond tijdelijk de traditie van ‘lokaal’ drinken vergeet in Live and Let Die (1954), zegt CIA-agent Felix Leiter tegen Bond om te genieten van het officiële drankje van The Big Easy: ‘Waar is je gevoel voor avontuur? Dit is New Orleans. Kom tot rust!’ De Sazerac is New Orleans lokale variant van een cognac- of whiskycocktail. De Sazerac van Pulitzer’s Bar laat zich het best omschrijven als licht zoet met kruidige en pittige tonen.

Ingrediënten:
• 35 ml VSOP Cognac
• 35 ml Bulleit rye whiskey
• 3 druppels Peychaud’s cocktail bitters
• 7,5 ml suikersiroop
• 1 druppel zoutoplossing
• Absint spray
• limoenschil

Vul een tumbler glas met ijs en een cocktailshaker voor ongeveer ¾ met ijs. Voeg de cognac, rye whiskey, Peychaud’s bitters en suikersiroop één voor één toe in de shaker en shake voor 20 seconden. Haal het ijs uit het glas en spray de absint in het glas. Gebruik vervolgens een zeef om de cocktail in het glas te schenken en garneer met een schijfje limoenschil.
 
Rum Collins 
Bond krijgt een variant op de Tom Collins geserveerd door zijn gastheer Emilio Largo in Thunderball (1961). Het is de ideale middagcocktail voor op de Bahama’s. Zin in een verfrissende cocktail met de perfecte balans tussen zure en zoete smaken? Kies dan voor de Rum Collins van Pulitzer’s Bar.

Ingrediënten:
• 50 ml rum (Bacardi Carta Blanca of William George)
• 25 ml limoensap
• 15  ml suikersiroop
• 60 ml Fever Tree soda
• Limoenschijf

Vul een Collins glas met ijs. Doe alle ingrediënten één voor één in het glas en top het af met Fever Tree Soda. Garneer met een schijfje limoen.