Toe aan wijn? HEMA’s nieuwe toppers onder € 8

HEMA wijnen

De HEMA heeft het wijnassortiment aangevuld met uitstekende nieuwe wijnen zodat nu maar liefst negentig procent is gelauwerd door wijnjournalisten Harold Hamersma en Nicolaas Klei. Het gehele wijnassortiment is ook nog eens gemakkelijk online te bestellen , dus je hoeft er niet eens de deur voor uit.

Het nieuwe aanbod is lekker compact en overzichtelijk, en dat komt omdat rekening is gehouden met nagenoeg alle relevante wijngebieden en druivenrassen. Zo pak je altijd een fles met uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Fris & fruitig

Een levendige en verfrissende wijn die eigenlijk overal bij past, dat is de Verdejo Organic wijn (€ 5). Ideaal als aperitief of voor bij een lekkere salade. En ook nog eens biologisch, wat aangeeft dat deze zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen geteeld is.

Ook de Wild Shore Sauvignon Blanc uit Marlborough, Nieuw-Zeeland (€ 7,50) wil je niet missen. Met een cijfer 8,5 in De Grote Hamersma, is dit beslist een uitstekende koop.

Vegan wijnen

Vegan wijn, je hoort het steeds vaker, en ook bij HEMA kun je gemakkelijk wijnen vinden die geschikt zijn voor een veganistische levensstijl. Neem bijvoorbeeld de omfietswijn Domäne Krems Riesling (€ 7). Dit is een frisse en fruitige wijn uit Oostenrijk met maar liefst een score van 9- met stervermelding van Hamersma. Heerlijk bij vis, salades of als aperitief.

Een andere vegan wijn is de Sauvignon Blanc Pinot Grigio (€ 6). De wijn gemaakt van handgeplukte druiven afkomstig van zonnige wijngaarden, heeft een lange, heerlijke afdronk.

Natuurvriendelijke wijnen

Genieten van een heerlijk glaasje natuurvriendelijke wijn. Dat zijn volgens HEMA twee vliegen in één klap. Daarom hebben ze vier wijnen van Pajarito uit Chili toegevoegd aan het assortiment waaronder een Chardonnay en een Merlot (beide wijnen kosten € 6). De Chardonnay heeft aroma’s van banaan, mango en ananas en een lange en romige nasmaak.  De Merlot is zacht en zwierig en bevat aroma’s van zwarte bessen, kersen en een vleugje vanille.  De wijnen zijn ‘Nature friendly’. Dit betekent dat er geen schadelijke middelen in de wijngaard gebruikt worden.

Alle bovengenoemde wijnen (en nog veel meer) zijn te vinden in alle winkels met een wijnschap en zijn ook gemakkelijk online hier te bestellen.