Maak je eigen feestje met Poesiat & Kater en Beerwulf

We ontkomen er helaas niet aan. Koningsdag 2020 wordt Woningsdag 2020. Geen rommelmarkt op het plein, gezellig met vrienden samenkomen of feesten in de stad… Maar dat betekent niet dat je er niet alsnog een feestdag van kunnen maken. Als je Koningsdag thuis viert doe je dat natuurlijk met een goedgevulde koelkast. Om in thema te blijven heeft brouwerij Poesiat & Kater uit Amsterdam dit jaar hun Princesse Bier in een bijzonder oranje jasje gestoken.

Princesse Bier is een speciaal type witbier met 50% tarwe, gefermenteerd met Duits Bavaria-gist en een saison gist. Het frisse Princesse Bier heeft een hoog koolzuurgehalte en is gekruid met sinaasappelschil en koriander. Princesse Bier komt voort uit de 18de-eeuwse Hollandse biertraditie, naar aanleiding van het huwelijk van prins Willem IV met een Engelse prinses. Het was een lentebier dat tot ver in de 19de eeuw veel werd geëxporteerd, en een specialiteit van de Van Vollenhoven brouwerij. In 1885 bestond 40% van de totale bierproductie uit Princesse Bier. In 1900 stopte de Van Vollenhoven Brouwerij echter definitief met de productie van het Princesse Bier, doordat pils won aan populariteit. Bijna 120 jaar later brengt Brouwerij Poesiat & Kater het legendarische Van Vollenhoven Princesse Bier weer terug op de markt.  Dit verfrissende bier met een hoog koolzuurgehalte heeft fruitige en kruidige tonen van sinaasappel en koriander en is goed doordrinkbaar. € 2,96, Bestel hier los.

DOE MEE MET DE POESIAT & KATER X BEERWULF BINGO

Online bierwinkel Beerwulf.com probeert om in deze uitdagende tijden initiatieven van de brouwers zoveel mogelijk te steunen. Speciaal voor Koningsdag organiseert Poesiat & Kater dan ook in samenwerking met Beerwulf een virtuele bingo via Facebook. Voorafgaand aan de bingo vertellen de brouwers iets over hun Princesse Bier en daarna kan je meespelen voor een €100 voucher voor het Poesiat & Kater proeflokaal. Bekijk hier hoe je mee doet. De bingo zal worden gehouden in het Engels en Beerwulf zal de bingo live streamen vanaf hun sociale kanalen.

Het Beerwulf.com Poesiat & Kater is in blik verkrijgbaar via Beerwulf.com en wordt bij een volle Beerwulf doos gratis bij je thuis bezorgd, indien gewenst met een persoonlijke boodschap. Ook leuk om te laten bezorgen bij je vrienden die je deze Koningsdag moet missen. Door de huidige Covid-19 situatie kan de levertijd langer zijn dan normaal. Liever vers getapt bier? Schaf dan de thuistap The Sub aan.

Poesiat & Kater: Van Vollenhoven Princesse Bier

OVER BEERWULF

Op Beerwulf.com vind je meer dan 900 bieren van meer dan 150 craft brouwers uit meer dan 20 landen. En door de uitgebreide beschrijvingen, bieradvies en de achtergrondverhalen over de brouwers en de bieren, is kiezen nog nooit zo leuk geweest. Met een paar klikken stel je een doos met je eigen favoriete bieren samen of kies je een van onze voorgeselecteerde packs. Een ideale, makkelijke manier om jezelf en je omgeving nieuwe smaken te laten ontdekken en hier met net zoveel passie van te genieten als waarmee ze gemaakt zijn. Beerwulf.com is sinds 2017 online en won dit jaar de shopping awards ‘Beste starter prijs’.

0 replies on “Maak je eigen feestje met Poesiat & Kater en Beerwulf”