Terrasje? Met Terrasindebuurt.nl zie je waar plek is

Doorgaans is ‘een terrasje pakken’ een spontane ingeving. Door de gestelde regelgeving vanuit Den Haag ligt dit anders. De hoogste tijd om een werkbare en veilige situatie te realiseren voor zowel horeca-ondernemer als consument. Dit moet dus goed worden gecoördineerd en bovenal inzichtelijk worden gemaakt. De website Terrasindebuurt® is een simpele, handige digitale tool die ervoor zorgt dat het spontane karakter van een terrasbezoek behouden blijft door het geven van een positief of negatief “reis”advies. Ondernemers zetten het licht voor bezoekers van hun terras letterlijk op groen of op rood.

Terrasindebuurt
Een simplistische website met een overzicht van alle terrassen in Nederland die zich op dit platform hebben aangemeld. De basis is een digitale kaart van Nederland, hierop geeft de horeca-ondernemer in de tool aan wat de status is, door middel van een groen (geen seconde te verliezen – let’s go!) of een rood (doe maar even niet, ons terras is vol) stoplicht. De terrasganger ziet zo, in één oogopslag waar een plek beschikbaar is. Voor beide partijen helemaal kosteloos. Het gebruiksgemak is het vergelijkbaar met Buienradar – hopelijk regent het in dit geval consumpties!

Voor de consument
Voer de huidige plaatsnaam in, dan verschijnt het overzicht van zowel de bezette als de beschikbare terrassen in de directe omgeving. Ziet de consument een terras naar wens? Dan kan hij direct de website bekijken, bellen voor een reservering en/of de routebegeleiding starten. De ingevoerde plaatsnaam wordt opgeslagen, extra makkelijk voor een terugkerend bezoek.Let op: Terrasindebuurt® is géén online reserveringssysteem. Dit wiel is al vele malen uitgevonden en maakt de tool zodoende onnodig gecompliceerd.

#STAYSAFE
Als er één boodschap is die centraal heeft gestaan in de afgelopen maanden, dan is het wel dat we Corona alleen samen kunnen verslaan – dit kan alleen we er met z’n allen voor zorgen dat we de eerste openingsfase heelhuids doorkomen. Dus, als je ‘t doet – doe het veilig!

Over Terrasindebuurt®
Het initiatief van vijf horeca- en niet-horeca ondernemers die een tweede golf van COVID-19 willen voorkomen door inzichtelijk te maken waar je veilig het terras op kan en de toestroom van gasten coördineert. Met als resultaat dat horeca open mag blijven en op kan schalen naar een groter aantal seatings in de toekomst.