SUGO’s signature pizza door een Michelin chef

De Rotterdamse Michelinsterren chef Patrick ’t Hart zijn skills toegepast op een nieuwe pizza in samenwerking met pizzaketen SUGO. De kenmerkende lichte, luchtige bodem is van SUGO. Daarop komt een dikke pastasaus van Bloody Mary, gemaakt met 010 vodka. De smaak van chef Patrick ’t Hart zijn gerenommeerde visrestaurant Zeezout vind je in de toppings: gamba’s, zoetzuur van selderij, Parmezaan krokantjes, dille en zeezout.

Bij SUGO kun je genieten van de Romaanse pizzaslices: pizza al taglio. De handgemaakte pizzabodems zijn licht, luchtig, krokant en zonder vet. Dit is niet voor niets: er zit veel liefde en tijd in het ambachtelijke handdeeg. Evenals in de toppings, die dagelijks vers in de SUGO keukens worden bereid.

Terug naar de roots

In 2014 opende SUGO haar eerste vestiging in het centrum van Rotterdam. Het unieke concept van de pizza al taglio – Italiaans voor gesneden pizza – was toentertijd nog vrij onbekend in Nederland. De vierkante stukken pizza hebben een luchtige en knapperige bodem en zijn voedzaam en lekker voor de lunch, voor bij de borrel of als diner. Inmiddels is SUGO niet alleen een hit in Rotterdam, maar ook in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven én België. Het verhaal achter de pizza vindt haar oorsprong echter in Rome, waar het broertje van de ronde pizza op iedere hoek van de straat wordt verkocht. Met name het deeg wordt met veel liefde bereid. Het bereidingsproces van de bodem van tarwe, spelt en soja duurt tot zo’n 72 uur. Vervolgens worden de rechthoekige platen voorzien van uiteenlopende verse (vegetarische) toppings , waaronder buffelmozzarella, truffelsalami en Kalamata olijven.

Over Zeezout

Visrestaurant Zeezout van chef Patrick ‘t Hart aan de Westerkade is al 23 jaar een begrip in Rotterdam. Het mocht het afgelopen jaar een Michelin ster in ontvangst nemen.

De SUGO x Zeezoutpizza bestel je hier.

0 replies on “SUGO’s signature pizza door een Michelin chef”