Sterrenchef Niven Kunz opent nieuwe zaak in het Westland 

Na de sluiting van zijn met een Michelinster bekroonde Restaurant Niven in Rijswijk, opent Niven Kunz op 1 augustus een nieuwe zaak op een voor hem vertrouwde plek. Het was immers in het Zuid-Hollandse dorp Wateringen, omringd door de glastuinbouw van het Westland, waar hij op 24-jarige leeftijd met zijn inmiddels veelvuldig gekopieerde 80/20-kookstijl zijn eerste ster veroverde. Met Triptyque gaat hij verder waar Restaurant Niven geëindigd is: gasten verrassen met eten, drank en gastvrijheid op het hoogste niveau. 

Glansrol voor groente
Gedurende de veertien jaar dat Niven een Michelinster achter zijn naam heeft, heeft de groentechef zijn liefde voor de mooie producten van het Westland nooit onder stoelen of banken gestoken. Aardbeien, radijzen, tomaten, aubergines, sla, snijbonen: ze zijn allemaal lokaal en kraakvers. Niet alleen omdat hij dit beter acht, maar omdat hij koken met groenten oneindig veel uitdagender en interessanter vindt. Met de opening van Triptyque in Wateringen, keert hij dan ook in meer dan één opzicht terug naar zijn roots. 

Triptyque
Voor Niven en zijn team lag de volledige focus altijd op het perfectioneren van de gerechten. Dit betekende dat hij zelf geen dag in de keuken miste en altijd aanwezig was om zichzelf en het team te pushen nog beter te worden. Omdat Niven trots is op het bereikte niveau en om het verleden in stijl af te kunnen sluiten, zullen allereerst de klassiekers hun weg naar Triptyque’s kaart vinden. Met Nivens signatuurgerechten als ‘tartaar van tomaat’ en ‘snijboon à la carbonara’, ‘radijs met zwarte bessen en vanille’, maar ook ‘Westlands rundvlees, anijs met ijspegel en rivierkreeftjes met oude kaas, whiskey, ui en brioche’, pakt Triptyque direct het hoge niveau waar Restaurant Niven is geëindigd. Omdat Niven niet alleen zijn complete team maar ook de Michelinambities meeneemt naar het historische pand aan het plein in Wateringen, zal Triptyque vier dagen per week geopend zijn voor lunch en diner. 

Reserveren is nu al mogelijk
Gasten kunnen vanaf 1 augustus van woensdag t/m zaterdag in Triptyque terecht. In overeenstemming met de covid-richtlijnen zal het restaurant, dat in rustige kleuren en natuurlijke materialen is ingericht, in eerste instantie plek bieden voor 35 couverts. Reserveren is verplicht en is nu al mogelijk via www.triptyque.nl.
Adres
Triptyque
Plein 13 G
2291 CA Wateringen

Openingstijden 
Donderdag t/m zaterdag lunch vanaf 12.00 uur
Woensdag t/m zaterdag diner vanaf 18.00 uur
0 replies on “Sterrenchef Niven Kunz opent nieuwe zaak in het Westland ”