Sonnema viert 160-jarig jubileum met een nieuwe Beerenburg

Sonnema viert dit jaar het 160-jarig jubileum met de introductie van een langverwachte, nieuwe Beerenburg: de Sonnema 1860. Deze bijzondere lancering, met veel zorg samengesteld uit diverse kruiden en vruchten, is een heerlijk volle Beerenburg. Tijdens een speciale voorverkoop kunnen liefhebbers  tegen een gereduceerde prijs alvast de hand leggen op de eerste flessen en de eerste 2.000 kopers krijgen daar ook nog een bijzonder glas van de Friese distilleerderij bij.

Sonnema 1860 
Deze nieuwe Beerenburg is samengesteld in samenwerking met liefhebbers en bestaat uit zorgvuldig geselecteerde kruidenextracten zoals galangawortel, dragonblad en basilicum en distillaten van venkelzaad, kardemom en sinaasappel. De geur is fruitig met frisse, kruidige hinten en de smaak heeft een enigszins droge afdronk. De smaakbeleving is licht afhankelijk van de temperatuur van consumptie. Met een alcoholpercentage van 35% is  Sonnema 1860 ideaal om puur van te genieten. De bekende fles is voor de bijzondere gelegenheid in een chique nieuw jasje gestoken, voorzien van een zwarte coating in combinatie met gouden en rode accenten.

2000 “Betide fûgels” krijgen er een uniek glas erbij    
Sta je te popelen om als een van de eersten te proeven? Via Sonnema1860.nl kunnen 2000 “Betide fûgel” (Fries voor vroege vogels) alvast de eerste flessen bestellen tegen een introductieprijs van € 22,50. Deze vroege vogels krijgen als bonus een uniek Sonnema-glas bij de fles geleverd die bij de geselecteerde slijterij afgehaald kunnen worden. Ook tijdens de “Foarferkeap” (voorverkoop) zal de fles online verkrijgbaar zijn tegen de introductieprijs, maar deze flessen komen zonder glas. Vanaf begin oktober zal Sonnema 1860 beschikbaar zijn bij de slijterijen voor de adviesverkoopprijs van € 24,95.

Over Sonnema
Robuust en eigenzinnig, dat is de smaak van Sonnema. De pittige kruidendrank uit Friesland heeft een stevige bite waardoor hij lekker is in een mix met frisdrank, of als basis voor een cocktail. De Sonnema Berenburg wordt nog steeds volgens Fedde Sonnema’s geheime receptuur uit 1860 gemaakt. Dit maakt Sonnema de oudste en meest geliefde Berenburg voor verschillende generaties. Wie meer wil weten over de geschiedenis van de bijzondere Friese distilleerderij kan terecht in het bezoekerscentrum in Bolsward waar na afloop uiteraard geproefd kan worden. Voor meer informatie klik hier.