Restaurant Felix lanceert Felix | 360

Zes weken na de opening was het team van Restaurant Felix genoodzaakt de deuren alweer te sluiten wegens de coronamaatregelen. Nu gaan op 11 juni de deuren weer open en wordt ‘Felix | 360’ gelanceerd: een bijzondere beleving waar alle zintuigen geprikkeld worden, in de concertzaal van het iconische Felix Meritis.

Holistisch dineren
Restaurant Felix komt in deze bijzondere tijd met een uniek concept. Voor het eerst in de geschiedenis van Felix Meritis, creëert het team van Restaurant Felix een unieke ervaring in de concertzaal. Met waarborging van de 1,5 meter regel, nemen 30 gasten tegelijk deel aan een ’holistisch diner’. Door middel van projectie, licht en audio wordt een exclusieve ervaring neergezet, waar er letterlijk 360 graden om je heen alle zintuigen geprikkeld worden. Het is als een voorstelling, natuurlijk toepasselijk in een concertzaal, maar waar je dan zelf deelgenoot van bent.

Twee opties
Elke donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen gasten reserveren voor twee verschillende ervaringen. De eerste optie is een driegangenmenu, waar gasten van 17:30 tot 19:30 in de watten worden gelegd. De tweede bestaat uit een vijfgangenmenu, durende van 20:30 tot 23:30. De stijl van Restaurant Felix wordt bij Felix | 360 doorgezet: seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde uitgesproken wijnkaart. Iets wat het team, tot grote teleurstelling, niet meer op locatie aan de gast kon aanbieden.

Felix | FLEX

Het team van Restaurant Felix heeft niet stilgezeten de afgelopen weken. Kort na het sluiten van de deuren werd ‘Felix | FLEX’ al geïntroduceerd. Chef Floris van Straalen ontwikkelt elke week een nieuw driegangenmenu met een wisselend wijnarrangement van sommelier Saskia Smeenk. Daarnaast zijn er ook samengestelde wijnboxen te bestellen. Het culinair bouwpakket is elke donderdag, vrijdag en zaterdag af te halen, waarna je deze zelf in een paar handelingen thuis in elkaar kan zetten.

Na de heropening op 11 juni, zal Restaurant Felix doorgaan met Felix | 360 én Felix | FLEX. Zo kan je blijven genieten vanuit je eigen woonkamer, maar ook reserveren voor de ‘once in a lifetime’ kans om te dineren in de concertzaal van Felix Meritis. Reserveren kan via www.restaurantfelix.nl.

Over restaurant Felix

Het imposante gebouw aan de Keizersgracht is in 1788 geopend door een genootschap van 40 wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en denkers met als doel om samen na te denken over de toekomst. Op 30 januari 2020 werd Restaurant Felix geopend. Het is het eerste restaurant dat zich permanent gevestigd heeft in het cultuurpand Felix Meritis.