Recept: Zwitserse Paaslammetjes

Lammetjes zijn in Zwitserland een symbool voor Pasen. Maar los van de traditie passen de lammetjes uitstekend op een mooi gedekte ontbijttafel.

Bakken: ca. 20 min. in een op 160 graden voorverwarmde oven (hete lucht)

Bereidingstijd 40 min

Aantal personen 6

Calorieën 613 kcal

Ingrediënten
gistdeeg
400 g bloem
120 g suiker
1/2 tl zout
blokje gist (ca. 20 g), verbrokkeld
80 g boter, in klontjes, zacht
1.5 dl melk, lauwwarm
1 ei

Garnering
100 g suiker
60 g bloem
40 g boter
2 el citroensap
1 ei, geklopt
6 hazelnoten

Bereiding

Meng bloem, zout, suiker en gist. Voeg boter, melk en ei toe en kneed de massa tot een zacht, glad deeg. Laat afgedekt op kamertemperatuur ca. 2 uur rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
Voor de garnering: alle ingrediënten tot en met het citroensap goed mengen, wegzetten.  Verdeel het deeg in 7 porties. Vorm van 6 stukken deeg elk een lammetje (1-3). Vorm van wat deeg oortjes en leg die op de lammetjes. Bestrijk de lammetjes met ei. Verdeel de apart gehouden garnering als vacht over de lammetjes. Druk de noten als ogen in de kopjes van de lammetjes.  Leg ze op met bakpapier belegde bakblikken en bak ze in ca. 20 min. in een op 160 graden voorverwarmde oven (hete lucht) af. Eet ze direct, want ze zijn vers het lekkerst.