Recept: zomerspiesjes met Südtiroler Speck BGA

Deze zomer staat Südtiroler Speck BGA bij Hanos in de spotlights. Deze lekkernij uit Zuid-Tirol is in de maanden juli en augustus als speciale aanbieding te koop in verschillende vestigingen.

Uitstekend product uit Zuid-Tirol met een Europees kwaliteitskeurmerk

Ontdek de authentieke smaak van Südtiroler Speck BGA, die gegarandeerd is door een Europees kwaliteitslabel. De unieke Südtiroler Speck BGA wordt gemaakt volgens een methode die van generatie op generatie is doorgegeven: ‘een beetje zout, een beetje rook en veel frisse berglucht.’ Südtiroler Speck BGA is een licht gerookte rauwe ham die in heel Zuid-Tirol wordt geproduceerd. De ham wordt gekruid en rijpt in de frisse Zuid-Tiroler lucht. Alleen geselecteerde ingrediënten en een traditionele verwerkingsmethode worden gebruikt. Het Europese keurmerk BGA staat garant voor de kwaliteit en de naleving van de regels van de EU die gesteld zijn aan het verwerken van dit product. Op de naleving van deze door de EU goedgekeurde productievoorschriften wordt door het Speck Alto Adige Consortium toegezien. Deze laatste wordt weer gecontroleerd door een onafhankelijk auditors instituut, dat toezicht houdt op de naleving van het hele productieproces.

Gecertificeerde kwaliteit

Het BGA (Beschermde Geografische Aanduiding) wordt toegekend door de Europese Unie aan producten waarvan de kwaliteit en de reputatie is gerelateerd aan de plaats of de regio waar minimaal één van de productie-, verwerkings- of bereidingsstadia moet gebeuren. Dus als u speck koopt, let dan op het Südtiroler Speck BGA keurmerk.

Zijn onmiskenbare smaak maakt het een lekkere snack maar ook een origineel ingrediënt dat veelzijdig gebruikt kan worden om er heerlijke gerechten van te maken. 

Zomerspiesjes met Südtiroler Speck BGA, appel en courgette

Ingrediënten (voor 8 spiesjes)

2 courgettes

Snufje zout

1 Golden Delicious appel

Een paar blaadjes verse basilicum

4 el extra vierge olijfolie

16 dun gesneden plakjes Südtiroler Speck BGA

16 mini mozzarella balletjes

Bereiding

Snijd de courgettes in de lengte in plakken van ca. 3 mm dik. Verwarm de gril of grillpan voor en gril de courgettes aan beide kanten een paar minuten. Voeg een snufje zout toe om op smaak te brengen.

Haal het klokhuis uit de appel, snijd hem in 16 partjes en gril hem een paar seconden aan beide kanten (de appel bruint veel sneller dan de courgette).

Doe de olie en de basilicumblaadjes in een hoge kom en mix goed door elkaar met een staafmixer. Rijg een opgerold plakje Südtiroler Speck BGA, een plakje gegrilde appel, een bolletje mozzarella en een opgerold plakje courgette op het spiesje en herhaal dit. Schik de spiesjes op een serveerschaal en schenk er wat basilicumolie overheen.

Meer informatie over dit product en over de kwaliteitslabels BGA, BOB en DOC die vallen onder de campagne “Europa, waar kwaliteit thuis is” is beschikbaar op: https://www.kwaliteiteuropa.eu/.

0 replies on “Recept: zomerspiesjes met Südtiroler Speck BGA”