Recept: paas-ei met Baileys

Baileys Original Irish Cream is niet alleen lekker om te drinken, hij doet het ook uitstekend als geheim ingrediënt in taarten, petit fours, macarons én paaseieren. Een recept voor een volwassen paaslekkernij met een kick.

Ingrediënten

  • Medium, hol chocolade ei
  • 150ml Baileys Irish Cream
  • 100ml verse room voor het Baileys mengsel
  • 1 el honing
  • 375 gr chocolade (half melk, half wit)
  • Extra slagroom als decoratie
  • Drie kleine paaseitjes als decoratie of andere toppings zoals karamel

Recept

  • Verhit de room en honing heel kort. Verlaag het vuur wanneer het mengsel warm is en voeg de chocolade toe. Roer tot een glad mengsel. Voeg hierna de Baileys toe en laat afkoelen.
  • Verwijder de bovenkant van het hol chocolade-ei. Verhit een mes met vuur of kokend water. Maak met de punt van het mes een paar gaatjes in het ei en snijd voorzichtig de bovenkant eraf. Zet het ei op een laag glas of bodem van slagroom zodat het stevig staat.
  • Vul het ei met het afgekoelde Baileys mengsel en voeg wat slagroom toe. Bovenop je Baileys chocolade ei kun je wat karamel strooien en leg je kleine paaseitjes als een trio neer.
  • Serveer en geniet van je eigen creatie!

0 replies on “Recept: paas-ei met Baileys”