Recept: Benedictijns eenpansgerecht klooster Einsiedeln

Met wat vast weer een lange en spannende week belooft te worden en het risico op lege supermarktschappen, wil je vooral niet te lang na hoeven denken over wat je vanavond eens moet koken. Op myswitzerland.com vonden we dit supereenvoudige eenpansgerecht afkomstig uit het Benedictijnse Klooster Einsiedeln, met gehakt, prei en roomkaas dat een lekker en makkelijk begin van de week. Het vlees laat zich overigens heel goed vervangen door vegetarisch gehakt!

Ingrediënten
400 g gehakt (kalf, rund en varken) of vegetarisch gehakt
een beetje bakboter
400 g prei, in fijne reepjes
3 uien, fijn gehakt
5 dl groentebouillon
150 g roomkaas (bijv. Boursin), in stukjes
28 g vet, 25 g eiwit, 9 g koolhydraten

Bereidingstijd
50 min
Calorieën

Stap 1
Laat de boter in een braadpan heet worden. Braad het vlees in porties aan en neem het uit de pan. Temper de warmtebron, dep het braadvet op, voeg wat bakboter toe.

Stap 2
Fruit de prei en de uien.

Stap 3
Giet de groentebouillon erbij, voeg het vlees toe en breng het geheel aan de kook. Temper de warmtebron, laat afgedekt ca. 15 min. doorkoken.

Stap 4
Voeg de roomkaas toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 5
Roer de room en de suiker door elkaar, giet het over het mengsel.

Serveren met:
brood, macaroni, aardappelpuree, gekookte aardappelen