Protestacties horeca door heel Nederland

Sterrenchef Jozua Jaring van Ratatouille in Haarlem

Na het uitlekken van het nieuws dat de sluiting van de horeca verlengd is, komen er bij evenementenbureau WijnSpijs verschillende oproepen uit heel Nederland binnen van restaurateurs die in protest gaan of hun deuren toch openen. ‘Binnen een uur had ik drie restauranteigenaren aan de lijn die vroegen of we hun acties konden ondersteunen op de één of andere manier. We weten nu dat er in ieder geval in Zwolle. Delft en Haarlem ludieke acties worden georganiseerd of dat de restaurants opengaan. En dit is het topje van de ijsberg. We gaan de komende weken massale ongehoorzaamheidsacties zien,’ aldus Wouter Dijkstra, eigenaar van WijnSpijs.nl.

In Haarlem legde Jozua Jaring van Ratatouille in Haarlem een kruis van koksbuizen voor het gemeentehuis. ‘We moeten een vuist maken, dit kan zo niet langer.’ aldus de met 1 Michelinster bekroonde chefkok en eigenaar.

In Delft organiseert Chefsbar Centre een actie met #dekoekisop: Raymond Slats, eigenaar van het restaurant, roept alle restaurants in Nederland om een leeg koekblik met visitekaartje bij hun gemeentehuis te komen brengen.

In Zwolle gaan de restaurants zaterdag open, tegen de naar alle waarschijnlijkheid geldende maatregelen in. ‘Bijna de hele stad gaat hun deuren open doen, ook bij ons is de maat vol,’ aldus Pieter Blaauwhof van Oak.

Over WijnSpijs.nl

In maart 2021 lanceerde WijnSpijs de coronaproof Take Away Wandeling in 25 Nederlandse steden. Hiermee steunt WijnSpijs de horeca en bieden ze een gezonde en sportieve culinaire activiteit. WijnSpijs.nl is een van de grootste culinaire platformen en organiseert al tien jaar de WijnSpijs Wandeling in de Benelux. Inmiddels hebben zo’n 200.000 wandelaars de WijnSpijs Wandeling gelopen. Tijdens de eerste lockdown is WijnSpijs gaan innoveren en werd de WijnSpijs Academy gelanceerd, een online platform met culinaire videocursussen mogelijk gemaakt door grote culinaire merken. Miele Nederland, Boretti, Winelist en De Bruijn wijnkopers zijn partners van WijnSpijs.nl

0 replies on “Protestacties horeca door heel Nederland”