Pop-up museum galerie geopend in de Albert Heijn

Het Moco Museum en biermerk Bud openen vandaag een pop-up museum galerie in de Albert Heijn op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam ter ere van de introductie van het nieuwe Bud krat. Voor dit nieuwe krat werd door vijf gerenommeerde Nederlandse artiesten een unieke ‘crate cover’ gemaakt, die tijdens de opening werd gesigneerd en ingelijst.

De samenwerking werd opgetuigd door Bud om kunstenaars een uniek platform te bieden om hun werk te kunnen tonen aan een nieuw, breed publiek. De verschillende ‘crate covers’ zijn gemaakt door kunstenaars uit vier grote steden in Nederland: de Amsterdamse Careaux en Studio Irma, Rotterdamse Levi Jacobs, Haagse Trobbies en Utrechtse We Are Out Of Office. Deze kunstenaars zijn geselecteerd in samenwerking met het Moco Museum, dat bekend staat om zijn moderne kunst en street art. 

Bud is onlosmakelijk verbonden met city culture en heeft het doel om mensen te inspireren, groots te laten denken en hun ambities na te streven. ‘Wij vinden het belangrijk om lokale talentvolle kunstenaars te helpen bij het vinden van nieuwe manieren om hun werk onder de aandacht te brengen. Het werk van de geselecteerde kunstenaars sluit nauw aan op onze visie van city culture en daarom geven wij hen graag een nieuw podium om hun kunst aan het grote publiek te tonen. Het Moco Museum is een wereldwijde autoriteit op het gebied van moderne kunst en street art en we zijn er dan ook trots op dat we voor dit project samen kunnen optrekken,’ aldus Caroline Klaassen, Senior Brand Manager bij Anheuser-Busch InBev.

Kim Logchies, Directeur bij Moco Museum: ‘De mooie samenwerking zorgt ervoor dat deze verschillende kunstenaars een podium krijgen en daarbij het welverdiende publiek om hun werk te laten zien, op een hele andere manier dan zij gewend zijn. Zo ook Studio Irma, die exposeert in het Moco Museum. Zij hebben zichzelf opnieuw uitgevonden, met een verrassend eindresultaat.’’

Pop-up galerie

Het werk van de kunstenaars is de komende tijd te bewonderen op de crate covers van de nieuwe kratten van Bud. De unieke unieke pop-up galerie in de Albert Heijn op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam was op 25 maart één dag geopend, waar men zich via een tijdslot via de website van Moco Museum kon aanmelden om het werk van de kunstenaars te bekijken, ze te ontmoeten en de crate covers in te lijsten. De werken zijn de komende weken nog in beperkte oplage verkrijgbaar.

0 replies on “Pop-up museum galerie geopend in de Albert Heijn”