Oprichters Burgerbar openen LAFFA

De eigenaren van succesvolle horecaconcepten als Burgerbar, Maoz en Nour Kebab lanceren een nieuw food concept genaamd: LAFFA. Vers, puur en authentieke Midden-Oosterse smaken in een streetfood setting.

Wat is LAFFA?


LAFFA is van oorsprong Irakees platbrood wat in veel Midden-Oosterse landen wordt gegeten. LAFFA’s worden gebakken in een traditionele tanoor oven, een Midden-Oosterse kleioven die al eeuwenlang wordt gebruikt voor het bakken van diverse deegwaren. LAFFA’s worden in het Midden-Oosten vaak gebruikt als wrap, maar ook om te dippen in verschillende gerechten als hummus, baba ganoush of labneh. De bereiding van LAFFA’s is een vak apart, het deeg moet zowel luchtig als stevig zijn, zodat de ingrediënten er niet uit vallen.

Dagvers


De dagvers gebakken LAFFA’s worden gevuld met enkel verse ingrediënten en topkwaliteit vlees; huisgemaakte kebab van lams- en rundvlees, heerlijk malse kippendijen, huisgemaakte falafel en vegetarische Sabich (een traditioneel Iraaks Joods gerecht op basis van aubergine, ei, aardappel en verse kruiden). De LAFFA’s worden geserveerd met drie huisgemaakte sauzen: Amba (Mango Sour), Tahini (Sesampasta) en Zhugh (pittige kruidensaus uit Jemen). Bij LAFFA draait alles om verse en eerlijke smaken en wordt er niet gewerkt met bevroren producten, smaakversterkers of conserveringsmiddelen.

LAFFA is gevestigd op de Utrechtsestraat 55 te Amsterdam en is geopend van maandag t/m donderdag & zondag van 11:30 – 22:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 11:30 – 23:00 uur. Via Uber Eats, Deliveroo en Thuisbezorgd kan er thuis bezorgd worden. Klik hier voor meer informatie. Telefonisch bereikbaar via 020-3584779.

0 replies on “Oprichters Burgerbar openen LAFFA”