Nieuwe pop-up voor oer-Hollandse broodjes

Geloof, Hoop en Liefde: zo heet de nieuwe, tijdelijke Amsterdamse brasserie op de Prinsengracht 193 die is vernoemd naar de historische 17e-eeuwse panden aan de Prinsengracht, waar de broodjes vers worden bereid.  Brasserie Geloof, Hoop en Liefde smeert en belegd broodjes om af te halen, of om thuisbezorgd te krijgen

Zin in een klassieke hap? Kies voor een broodje Aap met gehaktbal, mosterd en augurk. Toch liever wat chics? Dan is het broodje Prins Heerlijk met biefstukreepjes, avocado, hollandaisesaus en crunchy bacon een topper. Of ga voor een kruidig broodje Hete Kip, geïnspireerd door de kruiden en specerijen die in de 17e eeuw naar dit pakhuis gebracht werden.

Zacht geprijsd

Een hamburger? Dat kan ook! Geloof, Hoop en Liefde heeft alleen vlees van topkwaliteit: Black Angus, entrecôte of kalf. Daarnaast zijn de keuzes aan brood en beleg rijk: fricandeau, rosbief, kipsalade, eiersalade, halfom/pekelvlees, pulled pork, BLT en tartaar, om er maar een paar te noemen. En dat tegen een zacht prijsje: de broodjes variëren van tosti’s voor € 2,50 tot panini’s voor € 4,75, tot de speciale broodjes voor € 5,75. Bekijk hier het menu.

The Pancake Bakery

Kenners weten natuurlijk dat op deze plek sinds 1973 The Pancake Bakery zit. Sinds 1980 in het bezit van zijn familie, runt eigenaar Bastiaan Schaafsma nu zelf met veel liefde dit oudste pannenkoekenhuis van Amsterdam. Nu de toeristen de weg terug naar de stad nog niet helemaal teruggevonden hebben, besloot hij zijn passie voor de Hollandse keuken door te trekken naar écht lekkere Hollandse broodjes. Want stilzitten, dat kan hij niet.

0 replies on “Nieuwe pop-up voor oer-Hollandse broodjes”