Brabantse theeproducent breidt uit naar Europa

Jaap Korteweg en Niko Koffeman, oprichters van De Vegetarische Slager, stappen in het Zundertse bedrijf Tea by Me. Met deze nieuwe samenwerking maakt de Brabantse theemaker zich klaar voor verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en verdere ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit.

[V.l.n.r. Niko Koffeman, Johan Jansen en Jaap Korteweg]

De partners vonden elkaar in hun gedeelde passie voor natuur en bewust ondernemen. ‘We kweken lokaal thee en hebben daardoor een korte keten. Onze thee legt geen verre reis af, maar groeit op Nederlandse bodem waardoor we CO2 omzetten in zuurstof,’ aldus Tea by Me-oprichter Johan Jansen.

Thee van eigen bodem

Johan Jansen ontwikkelde met zijn bedrijf Tea by Me in acht jaar tijd een theeplant die in het Europese klimaat op eigen bodem kan groeien, daarmee wierf het bedrijf de unieke positie lokaal thee te kunnen produceren. Hij kweekt en verwerkt sinds 2018 Nederlandse thee onder de naam JOAN Local Teamakers. Deze thee won in hetzelfde jaar de prestigieuze AVPA International Teas of the World Contest in Parijs en is te vinden bij Plus, SPAR, Jumbo Foodmarkt, Sligro en Makro. Tea by Me verkoopt ook de speciaal ontwikkelde theeplant bij Intratuin, waarmee mensen thuis hun eigen kop thee kunnen maken.

Bewustwording 

Tea by Me wil niet alleen thee verkopen, maar mensen ook bewust maken van wat ze drinken, waar het vandaan komt en welke weg thee aflegt. Thee hoeft niet meer van ver te komen. Met het nieuwe partnerschap schaalt Jansen de theeproductie in Nederland op en opent op korte termijn een plantage en productiefaciliteit in het buitenland om ook daar lokaal thee te maken.

http://teabyme.eu/nl/
0 replies on “Brabantse theeproducent breidt uit naar Europa”