Nieuwe limited edition: The Macallan Harmony Collection Rich Cacao

The Macallan, brengt de werelden van chocola en whisky samen met de introductie van The Macallan Harmony Collection Rich Cacao: de eerste limited edition whisky binnen een innovatieve nieuwe serie single malts waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Om de relatie die The Macallan al 200 jaar met de natuur heeft te onderstrepen, introduceert het merk voor deze unieke collectie een duurzame verpakking. Voor de allereerste van een nieuwe, jaarlijkse serie limited editions, reisde The Macallan’s whiskymaker Polly Logan af naar het Spaanse Girona om zich door twee absolute meesters in hun vakgebied te laten onderdompelen in de wereld van chocolade.

Perfect pairing: The Macallan Harmony Collection Rich Cacao met de bonbons van Mats Smit © Ashkan Mortezapour

When masters meet magic happens

The Macallan heeft een jarenlange relatie met de gebroeders Roca van het wereldberoemde restaurant El Celler de Can Roca en voor Polly was het dan ook een logische stap de jongste van de twee en tevens meester patissier Jordi op te zoeken. Jordi nam Polly mee naar zijn chocoladefabriek, Casa Cacao in Girona. Daarnaast bracht Polly tijd door met meesterchocolatier Damian Allsop, waarvan ze veel leerde over het vakmanschap, de passie en de creativiteit die komt kijken bij het maken van chocolade. Ze ontdekte de synergie tussen de werelden van whisky en chocolade en dit inspireerde haar om The Macallan Harmony Collection Rich Cacao te creëren. In Logans eigen woorden: ‘Het maken van whisky en chocolade hebben beide tijd nodig en een uitzonderlijke focus. De kleinste veranderingen zorgen voor andere aroma’s en smaken.’ Jordi Roca over dit project: ‘De samenwerking met The Macallan was voor ons ook een creatieve uitdaging. We mochten voor dit project spelen met cacao, wat een van mijn passies is. Het was te gek om Polly te inspireren en te laten ervaren wat er gebeurt als whisky en chocolade samenkomen.’

Een rijke smaaksensatie

Om de warme chocoladetonen naar boven te krijgen zijn Europese en Amerikaanse eikenhouten sherryvaten gebruikt. Om de ietwat bittere smaak te verzachten, combineerde The Macallan de vanilletonen die Amerikaanse eikenhouten sherryvaten voortbrengen. Het resultaat is een uitzonderlijk rijke single malt-whisky, met diepe, donkere hinten van cacao, die zich verrassend genoeg perfect laat pairen met zowel vis- als vleesgerechten en met volle chocolade voor dat echte luxegevoel. Voor echte choc-o-holics ontwikkelde The Macallan samen met chocolatier Mats Smit van Smits Delicious een whisky en bonbon combinatie. Deze is te bestellen in het restaurant en aan de bar bij Hotel TwentySeven en bij het Conservatorium hotel zolang de voorraad strekt.

Whisky Maker’s Notes
Alc.: 44%
Kleur: geroosterde cacaobonen
Aroma: chocoladefondant, honing, eikenhout, limoenzest en gember
Smaak: pure chocolade, honing, dadels, vanille en kaneel
Afdronk: lang, rijke chocolade

Duurzaam verpakt

The Macallan Harmony Collection Rich Cacao is verpakt in een volledig recyclebare en biologisch afbreekbare verpakking, gemaakt van de natuurlijke restproducten van de chocoladeproductie, zoals cacaoboonschillen. Daarnaast is de waste geminimaliseerd door moderne verpakkingstechnieken en vakmanschap.

The Macallan Harmony Collection Rich Cacao is in beperkte oplage verkrijgbaar vanaf € 130. Klik hier voor meer informatie.

Over The Macallan

The Macallan, opgericht in 1824, staat wereldwijd bekend om zijn buitengewone single malt whisky’s. Het whiskyhuis is opgericht door Alexander Reid, boven de rivier de Spey in het noordoosten van Schotland. In 2018 opende The Macallan de bekroonde Speyside-distilleerderij, ontworpen door internationale architecten en geïnspireerd op de omliggende Schotse heuvels. De distilleerderij staat in de buurt van Easter Elchies House, een highland manor gebouwd in 1700. Het is The Macallan’s spirituele thuis en het middelpunt van het prachtige The Macallan-landgoed van 485 hectare.

0 replies on “Nieuwe limited edition: The Macallan Harmony Collection Rich Cacao”