Nieuwe limited edition champagne giftbox

Veuve Clicquot lanceert een limited edition champagne giftbox: de Clicquot Tape. Het champagnehuis is geïnspireerd door de iconische audiocassetteband uit de jaren ’60 en ontwierp zes verschillende retro-designs met de typerende Veuve Clicquot Yellow-kleur als basis. De giftbox bevat de iconische Veuve Clicquot Yellow Label cuvée en is verkrijgbaar bij geselecteerde slijters en de Bijenkorf.

De audiocassetteband betekende in zijn hoogtijdagen méér dan technologische vooruitgang; een mixtape was een krachtige vector voor emotie, een vorm van persoonlijke expressie. In essentie het zorgvuldig opnemen en delen van herinneringen. Deze gedachte motiveerde Veuve Clicquot om het ontwerp van de cassetteband te verwerken in een giftbox. In één oogopslag roept deze limited edition giftbox vreugdevolle emoties en een gevoel van nostalgie op en symboliseert deze een gedeelde herinnering tussen de gever en de ontvanger.

Retro en duurzaam design

Het ontwerp van de limited edition giftbox is tot in de details uitgewerkt: van de kleine schroeven in de vorm van de symbolische Veuve Clicquot-komeet tot de wielen die draaien als een echte audiocassetteband. Daarnaast bestaat de Clicquot Tape uit een 100% recyclebare verpakking. De inlay is gemaakt van 100% duurzaam pulpmateriaal en is gemakkelijk te verwijderen, zodat de doos een tweede leven krijgt als bewaardoos.

Retro Chic!

De look-and-feel van de Clicquot Tape sluit aan bij de nieuwe merkrichting van Veuve Clicquot waarbinnen het thema ‘Retro Chic!’ centraal staat. De overtuiging van Madame Clicquot “Our wines must be flattering both on the palate and on the eye” drijft het champagnehuis tot op heden om schoonheid consequent te combineren met functionaliteit, én om objecten te creëren die esthetische, vreugdevolle en positieve emoties opwekken. In een veelal virtuele en hectische wereld is deze waardering voor mooie objecten een universele beweging. Retro staat voor Veuve Clicquot voor het vieren van het leven in een wereld vol herinneringen, over het veredelen van objecten met een verhaal – en die ons aan ons eigen leven herinneren, en uiteindelijk over het ontdekken van ware betekenis.

De limited edition Clicquot Tape is verkrijgbaar bij geselecteerde slijters en via www.debijenkorf.nl, adviesprijs € 56,95.

0 replies on “Nieuwe limited edition champagne giftbox”