Nieuw voorgerecht tijdens kerst nodig? Probeer bisque

Ben je op zoek naar een nieuw voorgerecht om je eters van het kerstdiner te verrassen? En wil je naast een goede smaak ook een leuke aankleding? Lees dan vooral verder, want het volgende recept heeft het allemaal. Het is een van de kerstrecepten ideeën die zeker de moeite waard is om uit te proberen.

Bisque

Een bisque is een ander woord voor schaaldierensoep. Een soep gemaakt van onder andere garnaal, kreeft of krab. De bisque die we hieronder noemen is gemaakt van garnalen gecombineerd met tomatensmaken. De bereiding is een half uurtje, waarvan 20 minuten het laten trekken van de soep is. Voldoende tijd dus om alvast de kopjes klaar te zetten.

Ingrediënten voor vier porties

Voor vier porties zijn de volgende ingrediënten nodig:

350 g visfond                                        
2 sjalotten
300 g rauwe reuzengarnalen                    
1 venkelknol
70 g tomatenpuree                                
1 zeef
40 g roomboter

Pellen, snijden en koken

Begin met het pellen van de garnalen. Zijn ze bevroren, wacht dan tot ze ontdooid zijn. Gooi de pantsers (schillen) niet weg.
Snij vervolgens de venkelknol in reepjes en hou het groen achter voor de garnering. Snipper de sjalot fijn.
Pak een pan met een dikke bodem en bak de venkel, sjalot en garnalenpantsers op hoog vuur voor 5 minuten. Voeg na de 5 minuten de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Zet het vuur laag.

Voeg in dezelfde pan de visfond toe en 500 ml water. Breng het aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur 20 minuten trekken. De laatste stap is het zeven van de soep. Verwarm in de eenmaal gezeefde soep de gepelde garnalen 3 minuten lang. Voeg naar eigen smaak nog wat peper en eventueel zout toe.

Opmaak

Het leukste is om de soep in een koffiekop te serveren. Dit geeft een sfeervollere aankleding dan de gewone soepkommen. En de aankleding tijdens kerst mag altijd nét is leuker dan normaal. We maken als voorgerecht bisque. Jij nu ook?

0 replies on “Nieuw voorgerecht tijdens kerst nodig? Probeer bisque”