Monterosola opent online enoteca

Monterosola

Monterosola een van de meest inspirerende, state of the art wijnhuizen van Toscane heeft een online enoteca geopend. Het bekroonde wijndomein produceert al enkele jaren uitzonderlijke biologische wijnen. Via de nieuwe webwinkel kunnen klanten hun wijnen nu ook vanuit huis rechtstreeks bij het wijnhuis inkopen. Naast de uitzonderlijke rode en witte wijnen van de destination winery worden ook de eigen grappa en olijfolie van het landgoed op de online enoteca aangeboden.

Destination Winery

Monterosola, dat in 2019 voor bezoekers opende, werd al snel een van de populairste destination wineries van Toscane. Door de lockdown in Italië begin maart was het voor de wijnmakerij echter niet langer mogelijk gasten te verwelkomen. De vraag naar de wijnen bleef gelukkig wel groeien en de wijngaard kreeg ook online een steeds grotere aanhang.

Sales en Marketing Manager Daniel Ericsson: ‘Monterosola is uniek, in het gegeven dat het werd ontworpen als een destination winery. Onze hele opzet is dat we gasten hier bij ons in Toscane willen ontvangen en hen een unieke VIP-wijnproeverij willen bieden. Maar de lockdown heeft ook voor ons ernstige consequenties gehad en heeft ons doordrongen van de noodzaak om snel te diversifiëren. We hebben een reeks online proeverijvideo’s, wijnarrangenotities en een verzameling Toscaanse recepten gelanceerd. Daarnaast zijn we onze wijnen naar journalisten en wijnexperts gaan versturen om thuis te proeven. Dit resulteerde in een aantal goede online reviews en hierdoor in toenemende belangstelling van over de hele wereld. Met de nieuwe, gebruiksvriendelijke online Enoteca hebben we onze wijnmakerij nu opengesteld voor een echt internationaal publiek dat nu thuis van onze wijnen genieten.’

De online Enoteca van Monterosola geeft wijnliefhebbers de kans om thuis een voorproefje van Toscane te proeven. Meld je aan bij de VIP-wijnclub van Monterosola of schrijf je in om seizoensgebonden wijnpakketten te ontvangen.

Bekijk het veelzijdige aanbod in de online wijnwinkel hier.