Monkey 47 goes bananas voor het goede doel

Op papier is het idee om lege flessen te gaan verkopen natuurlijk absurd. Maar dit is precies wat het eigenzinnige gin merk Monkey 47 gaat doen ter de viering van hun tienjarig jubileum. Het is ook een beetje triest, maar de belofte erachter is allesbehalve leeg. Voor korte tijd zal de Monkey 47 Monkey namelijk zijn rechtmatige plaats op de fles afstaan aan zes van zijn bedreigde mede-primaten.

SAD but TRUE

Feit is dat wij de mens net als alle halfapen en apen ook onder de primaten worden gerekend. Wij behoren echter niet tot een van die 283 soorten die momenteel met uitsterven worden bedreigd. Onze soort heeft daarentegen nou juist bijgedragen aan de oorzaak van hun huidige precaire situatie. Ontbossing en stroperij beroven deze primaten van hun leefgebied en zorgen voor het drastisch kleiner wordende aantal.

Over de zes jubileumflessen

Monkey 47 had de wens om voor zijn tienjarig jubileum iets terug te doen voor de wereld. Iets goeds op te zetten door een nieuwe campagne te lanceren die op wereldschaal de aandacht vestigt op de impact van ontbossing en stroperij op de wereld van primaten. De SAD but TRUE-campagne zet in op de release van zes unieke jubileumflessen van Monkey 47. De zes nieuwe edities zullen leeg worden verkocht en alle opbrengsten zullen worden gedoneerd aan het World Wide Fund for Nature (WWF). Voor elk van de zes jubileumflessen is een speciaal etiket ontworpen met hierop een van ’s werelds meest bedreigde primaten: Milton’s Titi, Roloway Monkey, Western Gorilla, Bornean Orangutan, Golden Lion Tamarin en de Proboscis Monkey.

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum heeft Monkey 47 al een donatie gedaan aan het World Wide Fund for Nature. Deze donatie komt ten goede aan projecten ten behoeve van het beschermen van deze bedreigde diersoort over de hele wereld. Vanaf vrijdag 29 mei kunnen ook consumenten hun steentje bijdragen aan de bescherming van deze zes bedreigde primaten d.m.v. een online aankoop van € 25 per fles via MonkeyKiosk.com.

Over Monkey 47

Gewoon weer een gin? Zeker niet! Bollenhut, tulband en bolhoed – een batch-gedistilleerde en handgemaakte gin die Britse tradities, het exotisme van India en de puurheid en originaliteit van het Zwarte Woud combineert met meesterlijk vakmanschap. Een echte droge jenever uit het Zwarte Woud. In totaal 47 zorgvuldig geselecteerde plantaardige ingrediënten, bereid in extreem zacht bronwater uit het Zwarte Woud, geven Monkey 47 een ongeëvenaarde complexiteit en kwaliteit van smaak. Het pièce de résistance is een lokaal ‘geheim wapen’ – verse bosbessen. Door meesterlijke distillatie en rijping in traditionele aardewerken containers komt de kwaliteit van al deze ingrediënten volledig tot zijn recht. Vanuit de rustige vallei van het Zwarte Woud is Monkey 47 begonnen aan een wereldreis die tot nu toe meer dan 80 landen op vier continenten heeft bereikt. Liefhebbers, barmannen en connaisseurs over de hele wereld zijn de ongelooflijke complexiteit en harmonie gaan waarderen van een gin die oorspronkelijk 60 jaar geleden werd uitgevonden  uit niets meer dan een nostalgisch verlangen naar Engeland.

Voor meer info klik hier.

Over WWF

World Wide Fund for Nature (WWF), een van de meest gewaardeerde en onafhankelijke internationale natuurbeschermingsorganisaties ter wereld. In meer dan 100 landen op zes continenten zet WWF zich in om de vernietiging van het milieu over de hele wereld te stoppen en de biodiversiteit van onze wereld te behouden. Op dit moment werken meer dan 6.000 WWF-medewerkers aan ongeveer 1.300 natuurbehoud- en milieuprojecten om de natuurlijke basis van ons leven te beschermen. Meer dan vijf miljoen mensen steunen deze activiteiten op de een of andere manier. Naast het stoppen van de vernietiging van de natuur, streeft WWF ernaar een toekomst op te bouwen waarin mensen in harmonie met de natuur leven door de biologische diversiteit van de wereld te behouden. Ervoor te zorgen dat het gebruik van hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen duurzaam is. En de vermindering van vervuiling en verkwistend verbruik te bevorderen en voorkomen.

Voor meer info klik hier.