Met Talisker stook je het vuur op tijdens de feestdagen

Gezellig samen eten staat centraal tijdens de feestdagen. De ene familie valt terug op de gourmetset, de ander zet een geroosterde kalkoen op tafel en weer een ander geniet van een volledig driegangendiner in een restaurant. Maar je kunt het ook compleet anders aanpakken: met vlammen, spannende verhalen en de geur van verbrand houtskool. Vier de ‘mooiste tijd van het jaar’ met de BBQ en luidt met laaiende vlammen en knapperend hout de feestdagen in. Talisker maakte een stappenplan waarmee de feestdagen van gezellig naar “on fire” gaan.

Stap 1: Kleed je warm aan

We zullen er niet omheen draaien: BBQ’en in de zomer is een stuk comfortabeler dan in de winter. Bereid je voor op snijdende kou en eventuele buien. Zorg ervoor dat iedereen zich warm aankleedt, maak het gezellig in de tuin en steek de vuurkorf aan terwijl je geniet van stevige drankjes en hapjes van de bbq.

Stap 2: Een goede voorbereiding is essentieel

Zorg ervoor dat je het grootste deel van je culinaire voorbereidingen al hebt gedaan, zodat je niet de hele avond heen en weer loopt tussen binnen en buiten. Zet het vlees alvast in de marinade en snijd de groenten van tevoren. En zorg voor genoeg briketten, houtskool en vuur, zodat je de hele avond door kunt knallen.

Stap 3: Een stevige marinade

Bij een avontuurlijke kerst hoort een avontuurlijke marinade. Drenk je vlees in whisky met een beetje suiker en een Spaans pepertje. Simpel, maar barstensvol smaak. De alcohol maakt het vlees malser, waardoor het smelt in de mond. Succes verzekerd!

Stap 4: Een beetje whisky bij de wijn

De winterkou vraagt om een drankje dat warm houdt. Dus ruil dat glas rode wijn in voor een goed glas whisky. Voor de beginnende whiskydrinkers is de Talisker Dark Storm een perfecte instapper: een collectie van zachte honing, fris fruit en zeezout, gevolgd door een smaakexplosie van rode peper en pure chocola. Voor de doorgewinterde liefhebber, die houdt van wat meer ‘punch for his buck’ heeft Talisker de Talisker Skye ontwikkeld. In deze fles vind je hints van gedroogd fruit en gerst die worden begeleid door een wolkje rook, perfect in combinatie met vlees van de BBQ.

Stap 5: Whisky in plaats van sokken

Om het feest compleet te maken pak je uit met het ideale kerstcadeau: de giftset van Talisker 10 Years! De frisse, maritieme noten, het fruit en het lichte pepertje maken dit een heerlijke, gebalanceerde whisky.

0 replies on “Met Talisker stook je het vuur op tijdens de feestdagen”