Meesterchef Robert Kranenborg deelt duizend porties stamppot uit

Om de nieuwe Nederlandse aardappeloogst van 2020 te vieren maakt meesterchef Robert Kranenborg op donderdag 8 oktober de grootste aardappelstamppot van Nederland. Bij de Westerliefde op het Westergasterrein in Amsterdam serveert hij duizend porties (450 kilo) andijviestamppot met jus van gegrilde groente. Het recept is vegetarisch, geschikt voor jong en oud en je kunt gratis en coronaproof een portie komen afhalen.

Stamppot van een meesterchef

De andijviestamppot met vega-jus is een van Kranenborgs thuis-favorieten. ‘Ik houd van de combinatie van rauw en gaar.’ vertelt de chef. ‘Ik maak mijn andijvie iets aan met een vinaigrette voor extra frisheid. Hopelijk gaan meer families in Nederland deze stamppot bereiden.” In huize Kranenborg staat de aardappel regelmatig op het menu. ‘Een aardappel kun je op duizend verschillende manieren bereiden’. De variaties zijn eindeloos: je kunt ermee poffen, bakken, koken, frituren en stampen natuurlijk zoals we nu doen. Voedzaam én duurzaam De aardappel is niet alleen een culinaire duizendpoot. Het is een voedzaam ingrediënt dat duurzaam geteeld wordt, en ook nog eens vlak om de hoek. Hij zit vol voedingsvezels, vitamine C en vitamine B6, en mineralen zoals kalium. Aardappels zijn daarnaast echte klimaatkanjers: ze groeien met weinig impact op het milieu en hoeven geen grote afstanden afleggen voor ze bij jou thuis in de keuken belanden.

Laat jouw portie bezorgen!

Ook kans maken om de stamppot van Robert Kranenborg te proeven? Schrijf je via aardappels.nl/stamppot in.  Inschrijven kan nog steeds via aardappels.nl/stamppot (t/m 6 oktober). Indien jij tot de gelukkigen behoort krijg je hiervan 7 oktober bericht en wordt je portie voor het hele gezin (2 volwassenen, 2 kids) in Amsterdam met de hulp van ebakkie bezorgd. Vanwege de coronamaatregelen is het uitsluitend mogelijk om binnen Amsterdam te bestellen.

0 replies on “Meesterchef Robert Kranenborg deelt duizend porties stamppot uit”