MarleenKookt nu ook in Utrecht

Na Amsterdam zal de duurzame maaltijdservice MarleenKookt vanaf 8 juni ook dagelijkse gezonde maaltijden voor Utrecht en omgeving koken. Veilig (met inachtneming van alle maatregelen omtrent hygiëne en veiligheid) en gratis bezorgd in porseleinen schalen op een elektrische bakfiets.

Chef en oprichtster Marleen over de uitbreiding naar Utrecht: ‘Juist in deze tijd blijkt er een grote behoefte aan goede maaltijden zonder altijd zelf te koken. Men vinden het bovendien niet prettig om in de rij te staan bij een drukke supermarkt. We kregen van meerdere kanten het verzoek om ook in Utrecht te komen bezorgen en hebben daar nu gehoord aan gegeven.’

Het familiebedrijf bestaat inmiddels negen jaar en kookt van maandag t/m vrijdag verse, gezonde en gevarieerde maaltijden voor iedereen die geen zin of tijd heeft om zelf te koken. Het menu wisselt dagelijks en biedt de keuze uit vlees/vis, vegetarisch en veganistische maaltijden en een kindergerecht. Naast gezond en lekker eten staat duurzaamheid hoog op de agenda:  ‘Minstens zo belangrijk is onze maatschappelijke rol. Ik wil mensen uitdagen op het gebied van voeding en een verantwoord alternatief bieden voor makkelijke maaltijden.’ Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale seizoensproducten, bezorgd met een elektrische fiets en geserveerd in een porseleinen schaal met duidelijke opwarminstructie voor oven of magnetron. ‘Zo’n schaal staat mooi op tafel alsof je het zelf bereid hebt en bespaart een hoop afval.’

Een maaltijd van MarleenKookt bevat véél verse groenten: Je kunt rekenen op minimaal 250 gram groenten per gerecht. Marleen werkt zoveel mogelijk met seizoensproducten, als ze op z’n lekkerst zijn.

Alles wordt zelf gemaakt: Van bouillon tot ketchup, alles is zelfgemaakt zonder conserveringsmiddelen.

Weinig zout, wel veel smaak: Marleen kookt met weinig zout, vet en suiker en met veel verse kruiden en specerijen, zodat de gerechten vol van smaak zijn.

Voorgerechten vanaf € 4,50. Hoofdgerechten vanaf € 11,85. Nagerechten vanaf € 1,25. Kindergerechten vanaf € 5 (geen bezorgkosten).

Klik hier voor meer info en het weekmenu.