Lekkere Low Impact koeken

Low Impact Cookies

Donny Craves lanceert drie nieuwe American cookies. De koeken zijn krokant van buiten en chewy van binnen, smaken fantastisch en zijn ook nog eens low impact, want ze worden gemaakt met de meest verantwoorde ingrediënten die Donny kon vinden.

Vegan Cookies

De 100% plantaardige Donny Craves koeken worden gemaakt met buitenbeentjes groente, Europese tarwe en haver en bevatten geen boter en ei! Plantaardige koek is goed voor een gezonde bodem, helpt voedselverspilling en voedselkilometers tegengaan en scheelt broeikasgassen. Dat is dus lekkere low impact koek. Er zijn er drie: Appeltaart – met appel, rozijnen en cranberries, Chocoladestukjes – de Amerikaanse klassieker, de roots van Donny Craves en Pecan, Karamel Zeezout – de onweerstaanbare combi van zout en zoet

Per stuk te koop bij Albert Heijn to Go voor € 1,65 (70 gram).

Over food waste reductie

Food waste reductie is Donny Craves’ nieuwste project. Dat probleem staat niet voor niks in de Duurzame Doelen van de Verenigde Naties. Het doel is om voedselverspilling de komende tien jaar met de helft te verminderen. 815 miljoen mensen op de wereld hebben honger en tussen 6-8% van onze klimaatuitstoot is gekoppeld aan voedselverspilling. De MIT (MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) helpt nieuwe initiatieven in Nederland. Donny Craves heeft een subsidie gekregen om te onderzoeken of de koek niet alleen van buitenbeentjes gemaakt kan worden, maar van andere reststromen. Wordt vervolgd.

Diervriendelijk

Eieren zitten in heel veel producten waar ze niet in hoeven te zitten. Gelukkig is het technisch mogelijk om eieren uit de receptuur te halen, zonder dat je daar iets van terug proeft. Bij de Donny Craves koeken zijn het ei en de boter vervangen door verschillende ‘geredde’ groenten: wortel en courgette die door kleine imperfecties het supermarktschap niet hebben gehaald, maar verwerkt in de koeken zorgen voor extra structuur en voedingswaarde. Behalve groenten redt de stap van Donny Craves ook dieren. De aanpassing bespaart ieder jaar ruim 20.000 eieren en meer dan honderd dierenlevens.

Voor meer duurzaam culinieuws klik hier.