Je kunt het shaken bij Distillers Academy

Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is “Distillers District”, Schiedam, een uniek concept rijker. Zo leer je tijdens de Masterclass in een middag meer over het ambachtelijke en bijzondere distilleerproces en word je tijdens de Cocktail Experience ingewijd in de fijne kneepjes van het mixen en stirren.

Masterclass Distillers Academy

Vijf eeuwen kennis, innovatie en liefde voor het distilleren komen samen in een drie uur durende interactieve Masterclass die begint met een heerlijke Distillers Academy Signature Cocktail. Beklim hierna de molentrappen om ingewijd te worden in technieken en smaken. Neem na het college plaats aan de bar waar de bartender een vakkundige show weggeeft: beroemde Schiedamse jenevers, gins, wodka’s, moutwijnen en likeuren gaan in een perfecte mix. Met de juiste combinatie van ingrediënten (botanicals) en verhoudingen, het juiste glas, de ideale temperatuur en de ultieme garnering krijg je de Perfect Serve. Dan is het aan jou! Experimenteer terwijl je je eigen Perfect Serve samenstelt. De bartender geeft je tips & tricks over de dranken, botanicals en garnering. Na deze Masterclass verlaat je de Distillers Academy als expert en met een heus Distillers Academy Certificaat.

Cocktail Experience

Onder leiding van een gespecialiseerde bartender ontpop je jezelf in een mum van tijd tot cocktail connaisseur en leert hij je de tips & tricks voor het bereiden van een perfecte cocktail met Schiedams gedistilleerd. Bij de cocktails wordt een bijpassend hapje geserveerd.

De Distillers Academy is ontwikkeld door Stichting Promotie Schiedam i.s.m. alle Schiedamse distilleerders; Bobby’s Dry Gin, Onder de Boompjes, Herman Jansen, Loopuyt, Koninklijke de Kuyper, Nolet Distillery, Catz Dry Gin.

De Academy zit in molen De Palmboom, een van de Schiedamse reuzen die vroeger gebruikt werd door de branderijen en distilleerderijen. De experiences zijn exclusief te boeken voor groepen of voor consumenten te bezoeken op de vastgestelde data.

0 replies on “Je kunt het shaken bij Distillers Academy”