illycaffè lanceert duurzaamheidsplan

illycaffè presenteert #ONEMAKESTHEDIFFERENCE (One Makes The Difference), het nieuwe initiatief dat deel uitmaakt van haar wereldwijde duurzaamheidsplan met het doel het bedrijf in 2033 klimaatneutraal te laten zijn. De eerste stap is de reductie van 175 ton plasticgebruik per jaar. Met #ONEMAKESTHEDIFFERENCE bevestigt illycaffè haar toewijding om een duurzaam bedrijfsmodel te creëren, wat concurrentievoordelen voor het bedrijf kan betekenen en tegelijkertijd sociale- en milieudoelstellingen integreert.

Vanaf juli 2020 zullen de nieuwe milieuvriendelijke wegwerpartikelen, te beginnen met recyclebare to-go bekers, verkrijgbaar zijn in illy-bars, illy Caffè’s en illy-shops. Het gebruik van deze to-go bekers zorgt voor een reductie in het gebruik van 175 ton plastic per jaar. Vanaf oktober zal de nieuwe X1 ESE & Ground koffiemachine op de markt komen. Deze is uitgerust met een technologie die het mogelijk maakt om direct koffie, stoom en heet water te schenken, waardoor het wachten op de juiste temperatuur wordt vermeden. Na elk gebruik gaat de machine direct in de stand-by modus, wat een aanzienlijke energiebesparing oplevert. Deze machine combineert ook twee manieren van koffiebereiding die milieuvriendelijk zijn: de nieuwe ESE composteerbare papieren pads en gemalen koffie. Alle materialen die bij de constructie van de machine zijn gebruikt, zijn zorgvuldig onderzocht en gekozen om lang mee te gaan. Zelfs de verpakking voldoet aan alle milieuvriendelijke richtlijnen.

Het #ONEMAKESTHEDIFFERENCE-initiatief zal de komende jaren doorgaan met het ontwikkelen van andere duurzame producten om oplossingen te bieden die vakkundig inspelen op de behoeften van de consument, met minder gebruik van materiaal en energiebronnen met als gevolg een lagere impact op het milieu.

Geïnspireerd door de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, streeft illycaffè naar economische duurzaamheid door het delen van hun waarden, sociale duurzaamheid door persoonlijke groei en milieuvriendelijke duurzaamheid met betrekking tot het ecosysteem. Dit vertaalt zich in de principes van niet-vervuilend, niet-verspillend en het gebruik van hernieuwbare bronnen. Het vermogen om te evolueren naar een betere samenleving, waarin individuele bedrijven en elk persoon een verschil kan maken is een fundamentele stap voor het bedrijf. Het #ONEMAKESTHEDIFFERENCE-project, dat ook het bewustzijn vergroot dat iedereen een verschil kan maken om de gezondheid van onze planeet te verbeteren, is een volgende stap in de goede richting om dit belangrijke doel te bereiken.

0 replies on “illycaffè lanceert duurzaamheidsplan”