IJskoud de lekkerste: 3 recepten met ijs

Chocolade Shake

Deze overheerlijke chocolade shake staat binnen een handomdraai op tafel. Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande ingrediënten in een blender mixen totdat er een romige massa ontstaat. Serveer in een groot glas en maak ‘m af met een toefje slagroom. 

Benodigdheden (voor 1 shake):

  • 300 ml melk (naar keuze)
  • 3 bolletjes OppoBrothers Colombian Chocolate & Hazelnut-ijs (of een andere smaak naar keuze)
  • 1 eetlepel chocolade proteïnepoeder
  • Handvol ijsblokjes
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Snufje gemalen kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder (voor die extra chocoladesmaak)
  • Druppel vanille-extract

Recept van @charleyshealth 

Pannenkoek met ijs
Benodigdheden (voor 4 pannenkoeken): 

  • 1 ei
  • 90 gram bloem
  • 280 ml halfvolle melk
  • 20 gram boter
  • ½ beker Vanilla Pecan Praline Crunch van Oppo Brothers (of een andere smaak naar wens)
  • 1 reep chocolade 

Meng het ei met de bloem en 200 ml melk. Voeg een snufje zout toe. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak met ¼ van je beslag een pannenkoek. Bak daarna de andere drie pannenkoeken en laat ze iets afkoelen. Verdeel vervolgens het ijs in vier porties over de pannenkoeken en rol ze stevig op in vershoudfolie. Leg ze in de vriezer totdat je ze gebruikt. 

Verwarm de rest van de melk en de chocolade in een steelpan op laag vuur. Halveer de pannenkoeken, channel je innerlijke Michelin-chef en schenk de gesmolten chocolade er zo mooi mogelijk overheen.

Recept van Albert Heijn

Warme crumble met ijs

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram gezouten pecannoten
  • 2 Elstar-appels
  • 8 bolletjes ijs van Oppo Brothers, zoals Canadian Maple Walnut Crunch of de vegan Very AlmondBerry 

Verwarm je oven voor op 180 °C. Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 gram boter in blokjes en voeg toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot er een kruimelig deeg ontstaat. Mix hier de grof-gehakte noten door en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 15 minuutjes roosteren in het midden van de oven en schep halverwege om. 

Verwijder ondertussen het klokhuis van de appels en snijd de appels in plakken. Meng deze met de rest van de suiker en speculaaskruiden. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de helft van de appelplakken in 6 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege om en herhaal met de rest van de boter en appel. 

Verdeel de gebakken appel over borden. Leg op elk bord twee bolletjes van je favoriete Oppo Brothers-ijs en maak je toetje af met de speculaas-pecancrumble.

Prijs en verkrijgbaarheid 
Oppo Brothers is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. De ijsbakken hebben een adviesprijs van € 5,19, de Ice Sticks zijn verkrijgbaar vanaf € 3,99.  

Over Oppo
Oppo Brothers gelooft in #GoodTemptation; zorgen voor mensen en de natuur. Oppo Brothers verkrijgt zijn melk lokaal, van koeien die vrij kunnen rondlopen en locaties waar circulaire landbouwmethoden worden gebruikt om afvalproductie te beperken. Voor elke boom die op duurzame wijze wordt omgehakt voor de verpakking, plant Oppo Brothers vijf nieuwe bomen in de plaats. Bovendien draait de verpakkingsfabriek op groene energie. Door het gouden folie van de Oppo Brothers-verpakkingen te verwijderen, zijn de verpakkingen eenvoudiger te recyclen en vermindert het bedrijf zijn energieverbruik. De cacaoboeren die Oppo Brothers gebruikt, krijgen meer betaald dan marktconform is. De winst wordt bovendien geïnvesteerd in de lokale community door het bouwen van scholen en andere infrastructuur.  

0 replies on “IJskoud de lekkerste: 3 recepten met ijs”