Hotel Arena’s chef-kok Sander Lof kookt met…

Bij Hotel Arena in Amsterdam draait alles om bijzondere ontmoetingen. Voor het nieuwste concept staan de ontmoetingen van chef Sander Louwerens, beter bekend als Sander Lof (naar zijn voormalige restaurant Lof) centraal. Hij zal gaan koken met chefs waar hij een bijzondere band mee heeft en samen met hen een smaakvol viergangen diner bereiden. De eerste drie gastchefs  zijn: Alain Caron (Café Caron, Petit Caron en pop-up Grand Caron), Merijn van Berlo (Choux) en Leonardo Pacenti (Toscanini).

De Franse chef-kok Alain Caron bijt als eerste gastchef op 12 oktober het spits af. Alain is bekend in het Amsterdamse en ver daarbuiten, van zijn familierestaurants Café Caron, Petit Caron en pop-up Grand Caron en zijn tv-optredens bij programma’s BinnensteBuiten en Masterchef. Ruim 35 jaar geleden leerden Sander en Alain elkaar kennen en Sander was zelfs te gast bij de allereerste aflevering van BinnensteBuiten, waar ze samen opzoek gingen naar natuurlijke ingrediënten in het Amsterdamse Bos.

Ook Merijn van Berlo (Choux) mocht niet ontbreken. Als chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Choux, weet Merijn mensen te inspireren met zijn creatieve gerechten en natuurwijnen. Precies wat Merijn en Sander gemeen hebben: koken met veel natuurlijke ingrediënten. En zo gek is dat niet, want Merijn is jaren geleden begonnen als kok in Sanders toenmalige restaurant Lof. Na 15 jaar duiken ze voor het eerst weer samen de keuken in om de meest bijzondere gerechten op tafel te zetten.

Voor de derde editie, is niemand minder dan Leonardo Pacenti, mede-eigenaar en chef-kok van het overheerlijke Italiaanse restaurant Toscanini, de gastchef. Sander en Leonardo delen een passie voor koken met ingrediënten uit eigen tuin en kwamen elkaar regelmatig tegen bij Lindenhoff.

Viergangenmenu: € 50 p.p.

Data
12 oktober – Sander Lof kookt met Alain Caron (o.a. Petit Caron)

Reserveren voor 12 oktober kan vanaf heden hier
2 november –  Sander Lof kookt met Merijn van Berlo (Choux)
30 november – Sander Lol kookt met Leonardo Pacenti (Toscanini)Voor meer info zie ook het Facebook-event.
0 replies on “Hotel Arena’s chef-kok Sander Lof kookt met…”