Een stukje Parijs aan de Amstel
Bij de introductie van het nieuwe menu werd duidelijk dat Hoofdstad Brasserie in Hotel de L’Europe het over een andere boeg gaat gooien: de Franse. Voor L’Europe’s Executive Chef Tjaco van Eijken, die jaren chef-kok was bij Alain Ducasse’s Il Cortile* in Parijs en Spoon in Hong Kong, kent de Franse keuken geen geheimen en dat is te zien en te proeven. Hij brengt beroemde Franse klassiekers als escargots, oesters en fruits de mer, canard à l’orange en sole à la meunière op een eigentijdse manier. Waarbij speciale vermelding verdiendt dat de steak tartare comme il faut aan tafel wordt bereid. Ook de desserts vielen op. Deze zeer royaal geportioneerde heerlijkheden zijn werkelijk de kers op de taart, maar als je hierna nog iets gedaan wilt krijgen, pas dan op voor de baba au rhum, want die komt met een fl inke punch. De prijzen zijn overigens onveranderd. Voor € 35 geniet je hier al van een driegangen Bib Gourmand-menu; als het weer meezit zelfs op een van de mooiste terrassen van Amsterdam!
Nieuwe Doelenstraat 2-14
Reserveren via: hoofdstadbrasserie.nl