Highland Park Limited Edition Winter BBQ box

Nadat Highland Park en restaurant The Roast Room vorig jaar de handen ineen geslagen hebben voor een succesvol BBQ menu, presenteren ze opnieuw een winter BBQ concept. Dit jaar in samenwerking met Slagerijen Kaldenberg, een Nederlands familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van kwaliteitsvlees. Waar we deze winter meer thuis zullen zijn – dan wat we gewend zijn –  is er ruimte om zelf aan de slag te gaan en ook thuis te genieten van een nieuwe, culinaire beleving.

Whisky food pairing

Dat de smaken van Highland Park whisky goed samengaan met vlees (op de BBQ), is reeds velen bekend. Dit jaar gaat Highland Park nog een stapje verder en lanceert een Limited Edition Winter BBQ box. Een exclusieve box, met een prachtige Côte à l’os –  minimaal 21 dagen dry aged met Highland Park whisky – wat resulteert in een unieke, rokerige en zoete smaak.

Wat Highland Park zo geschikt maakt heeft alles te maken met de locatie waar het vandaan komt. Highland Park is namelijk de meest noordelijk geleden destilleerderij van Schotland, gelegen op de Orkney eilanden. Door het intense klimaat, met veel wind, is hier geen natuurlijke boomgroei mogelijk. Dit zorgt ervoor dat het land vrij van houtinvloeden is en de turf – die gebruikt wordt om de gerst te drogen – vooral uit heide bestaat. Dit zorgt voor rokerigheid, met de zoetheid van heidehoning.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Highland Park x the Roast Room Winter BBQ boxen zijn voor € 85 exclusief te bestellen via The Roast Room (zolang de voorraad strekt).
Reserveer hier jouw Highland Park x The Roast Room BBQ box.

The Roast Room Chef, Dennis Koopmans, deelt zijn expertise voor de perfecte bereiding van dit bijzonder stukje vlees.

0 replies on “Highland Park Limited Edition Winter BBQ box”